Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası -AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Güvenç: Kaliteli bir yaşam için ağız ve diş sağlığına önem vermeliyiz


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, kaliteli bir yaşam için ağız ve diş sağlığına önem verilmesi gerektiğini bildirdi.
     Güvenç, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, halkın ağız ve diş sağlığının korunmasında özveriyle çalışan diş hekimlerinin gününü kutladı.
     Diş hekimliğinin tarihinin M.Ö. 2700e kadar gittiğini hatırlatan Güvenç, şunları kaydetti:
     Diş hekimliğinin geçmişinin neredeyse insanlık tarihi kadar eski olmasının nedeni, şüphesiz ağız ve diş sağlığının öneminden kaynaklanmaktadır. Diş hekimliğindeki en büyük gelişmeler ise İslamiyetin temizlik ve ağız sağlığına verdiği önemden dolayı Müslüman ülkelerde olmuştur. İslamiyetin ağız ve diş sağlığına verdiği önem bu bilimin gelişmesindeki en önemli etken olarak görülmüştür.
     Bütün insanlığın hayattaki en önemli önceliğin sağlık olması gerektiğine işaret eden Güvenç, Kaliteli bir yaşam için ağız ve diş sağlığına önem vermeliyiz. Dişlerin estetik, fonasyon ve çiğneme fonksiyonları yanında genel sağlığı koruması yönünden son derece önemli yeri vardır. Çünkü sağlık ağızda başlar. Vücudumuzun giriş kapısı olan ağız ve dişlerin sağlığının bozulması, bir enfeksiyon odağı haline gelmesi sadece ağzı değil tüm vücudu etkiler. Oluşacak ağız kokusu insanın sosyal olmasını engeller, karşıdaki insanları rahatsız eder. Bunların yanında birçok sistemik rahatsızlıklara da sebep olur diye konuştu.
     Kendisinin de aynı zamanda diş hekimi olduğunu hatırlatan Güvenç, diş hastalıklarının önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışla iyileştirilebilir hastalık grubuna girdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ersoy Sevinç
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER