Atom Karınca takımından umutlu

Atom Karınca takımından umutlu -Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Ligin ikinci yarısı, mücadeleci ve zor geçecek, biz de buna hazırız -İlk yarıda yaptığımız hataları, ikinci yarı yapmayacağız. Kapasitemizin üstüne biraz d


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Serhat Zafer - Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde ikinci yarının mücadeleci ve zor geçeceğini belirterek, takım olarak bu zorlu periyota hazır olduklarını söyledi.
     Futbolseverlerce Atom Karınca olarak tanınan teknik direktör Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında daha fazla puan toplayabileceklerini ancak alternatifsiz kadro nedeniyle bunu başaramadıklarını belirtti.
     Bazı oyunculardan istedikleri performansı alamadıklarını ifade eden Çalımbay, Roman Bednar ve Doğa Kayanın takımdan ayrılması, Milan Cernyin ayağının kırılması ve kalecilerinin yaşadığı sakatlıklar nedeniyle de kadro kurmakta güçlük çektiklerini kaydetti.
     Devre arasında takıma takviyeler yaparak, bu sıkıntıları gidermek istediklerini belirten Çalımbay, yönetimin transferleri gerçekleştirmek için uğraştığını söyledi. Devre arasında transfer yapmanın zor olduğunu, ara transfer döneminde genellikle takımların kadrolarında fazla yer bulamayan oyuncuların alınabildiğini kaydeden Çalımbay, devre arası üst düzey bir oyuncu transfer edebilmek için yüksek bonservis bedeli ödemek gerektiğini ancak kendilerinin böyle bir imkanının olmadığını ifade etti.
     Antalyadaki devre arası kampını Ziraat Türkiye Kupası maçları nedeniyle kısa tuttuklarını belirten Çalımbay, ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar yapacaklarını, kupa ve ligde yoğun bir maç trafiğine gireceklerini, özellikle ilk 6 haftada alacakları sonuçların ligdeki hedefleri açısından belirleyici olacağını vurguladı.
     Sivassporda göreve başladığından bu yana hep üstüne koyarak gittiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, Çalışma ortamından, takımımdan ve arkadaşlarımdan çok memnunum. İlk yarıda yaptığımız hataları, ikinci yarı yapmayacağız. Kapasitemizin üstüne biraz daha çıkarsak, ilk yarıda aldığımız puanların çok çok üstünde puanla ikinci yarıyı bitiririz diye konuştu.
     Lig sonunda puan olarak bir hedeflerinin olmadığını aktaran Çalımbay, ikinci yarıda 17 final maçına çıkacaklarını söyledi. Futbolcularının, her maça mükemmel şekilde konsantre olmaları gerektiğini belirten Çalımbay, Aslında baktığınızda biz başarılı da gidiyoruz. Türkiye Kupasında ve ligde de yolumuza devam ediyoruz. Ligde genel olarak baktığımızda üstte ve altta kimsenin yeri belli değil dedi.
     Zor ve mücadeleci geçecek ikinci yarıya hazır olduklarını belirten Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısına Gaziantepspor maçıyla başlayacaklarını anımsatarak, yarınki maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi.
    
     -Sivassporda transfer çalışmaları-
    
     Ligin ikinci yarısı öncesinde kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Sivasspor, ara transfer döneminde Fenerbahçeden Bienvenu ve Kayserispordan Kujovicin aralarında bulunduğu bazı oyuncularla ilgilendi.
     Bu dönemde, Ankaragücüden Ümit Kurt ve Samsunspordan Hakan Arslanı kadrosuna dahil eden Sivasspor, bugün de Galatasaraydan golcü oyuncu Sercan Yıldırımı sezon sezonuna kadar kiraladı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Atom Karınca takımından umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER