Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşisi

Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşisi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata: CHPnin gövdesi, yüzde 95i son derece sağlam, genel başkanın çizdiği doğrultuda, önemli meselelere yönelik politikalar ortaya koymaktadır, yol izlemektedir


BURSA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, CHPnin gövdesi, yüzde 95i son derece sağlam, genel başkanın çizdiği doğrultuda, önemli meselelere yönelik politikalar ortaya koymaktadır, yol izlemektedir dedi.
     Ayata ve MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesinde ortaklaşa düzenlediği Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşisine katıldı.
     Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayata, CHPde son dönemde bazı milletvekilleri arasında tartışmalar yaşandığı belirtilerek, bu durum nedeniyle partide kaos yaşanır mı- sorusu üzerine, Kaos yaşanması söz konusu değildir. CHP ile ilgili durum olduğu zaman medya pireyi deve yapma noktasında çok usta. Ama başka yerlerde deve düzeyindeki olaylar pire yapılıyor ve bu olayda da bu durum yaşanıyor diye konuştu.
     CHPnin eski kökleri, gelenekleri vardır diyen Ayata, şöyle devam etti:
     Karşımızda yeni bir durum var. CHP bunun da değerlendirmesini yapmaktadır. Belli milletvekilleri partide de özgürlük atmosferi olduğu, baskı altında olmadıkları için değerlendirme yapıyor. Partinin her kademesinde son derece canlı tartışma ortamları vardır. Bu özgürlük keşke bütün partilerde mümkün olsa. Bu kadar önemli konu var Türkiyede. Bunlar üzerinde milletvekilleri ve parti yöneticilerinin seslerini kesip, oturmaları bekleniyor. Ama bakın birazcık bazı milletvekilleri sözlerini söylediği zaman, bütün mercekler CHP üzerine çevriliyor. CHPde bölünme, parçalanma mı- var deniyor. Belli konularda fikir söylenmiştir. Kendi aralarında da tam olarak anlaşamamış arkadaşlar vardır ancak, CHPnin gövdesi, yüzde 95i son derece sağlam, genel başkanın çizdiği doğrultuda, önemli meselelere yönelik politikalar ortaya koymaktadır, yol izlemektedir.
     Tartışmaların büyütülecek bir tarafı olmadığını dile getiren Ayata, Zaten kısa bir süre önce CHPnin 81 il başkanının ortak görüşüyle partimizin nerede durduğu ortaya konmuştur. Bunlar her partide olur. Keşke iktidar partisi içerisinde de böyle canlı tartışmalar olabilse ifadesini kullandı.
     Başesgioğlu ise Kürt meselesinin çözümüne yönelik atılan adımların ve İmralı ile yapılan görüşmelerin Türkiyenin geleceği adına hayırlı olacağına inanmadıklarını söyledi. Murat Başesgioğlu, Terör örgütünün muhatap olarak alınması terörle mücadelede bizi başarısız noktaya getirir. Analar ağlamasın, şehitler olmasın slogan bu. Amenna ama sorunlar nasıl çözülecek- Sorunu çözelim derken Türkiyeyi çözme tehlikesi var. Sürecin Türkiyenin geleceğine fayda sağlayacağına inanmıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER