Balkanların en hızlı postacıları İzmirde

Balkanların en hızlı postacıları İzmirde -PTT Genel Müdürü Osman Tural: Yarın Balkanların en hızlı postacısı Türk diyeceğiz, öyle umuyoruz


İZMİR (A.A) - PTT Genel Müdürü Osman Tural, yarın İzmirde yapılacak 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışmasında Türkiyenin birinci gelmesini ümit ettiğini söyledi.
     Osman Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan yarışmanın geleneksel olarak her yıl farklı bir ülkede yapıldığını belirtti.
     Yarışmanın hem ülkelerarası dostluğun gelişmesine, hem de posta idarelerinin işbirliğinin artırılmasına katkı sağladığını dile getiren Tural, her sene 9 ülkenin katıldığı yarışmada bu yıl, 6 ülkenin mücadele edeceğini söyledi.
     Tural, şunları kaydetti:
     Ekonomik kriz maalesef bu tür organizasyonlara katılımı engelliyor. Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Makedonya ve Türkiyeden posta dağıtıcıları yarışacak. Hem sportif, hem de gelenekselliği birarada barındıran bir organizasyon. Yarın Balkanların en hızlı postacısı Türk diyeceğiz, öyle umuyoruz. Genelde takım halinde hep birinci ya da ikinciyiz. Sporda kazanmak kadar yarışmak, katılmak da önemli. Sporun kardeşliği, sevgiyi geliştiren yönü olmalı.
     Toplam 52 posta dağıtıcısının Karşıyaka Mavişehir parkurunda yarışacağı etkinlikte, Türkiye 10 yarışmacıyla mücadele edecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Balkanların en hızlı postacıları İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER