Doğuyorum Korosu amacına ulaştı

Doğuyorum Korosu amacına ulaştı -Güroymak Kaymakamı Yılmaz: Doğu ve Güneydoğu, sürekli ülke gündemine, taş atan çocuklarla geliyor. Bunun böyle olmadığını göstermek için Doğuyorum Korosunu kurduk


BİTLİS (A.A) - Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Doğuyorum Korosunun 7 Bölge 7 Şehir Konseri projesiyle, belirlenen illerde konser vereceğini söyledi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin 81 ilinde, 19 dilde şarkı söyleyen ve bu yaş grubunda böyle bir koronun bulunmadığını belirtti.
     Kaymakamı Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu, sürekli ülke gündemine, taş atan çocuklarla geliyor. Bunun böyle olmadığını göstermek için Doğuyorum Korosunu kurduk dedi.
     Güroymaktaki imkanlarla, böyle bir ürünü ortaya çıkardıkları için izleyenlerin başta şaşkınlık yaşadığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
     Ayrıca ülkenin gündemine sürekli Doğu ve Güneydoğuda taş atan çocuklar geliyor. Bunun böyle olmadığını göstermek için bu koroyu oluşturduk. Bölgede herkes işinde ve gücünde. Hayat devam ediyor. Görülmesi gereken şeyler daima arka planda kalıyor. Bir ilçenin, bir sokağındaki hadise, basında sanki bütün kenti teslim almış gibi lanse ediliyor. Böyle şeyler insanlarımız arasındaki gerginliği artırıyor. Bardağın dolu tarafını değil de, boş tarafını gündeme getirerek, bu ülkeyi germek isteyen çok sayıda odak var.
     Korodaki çocukların, 1 aylık çalışmayla, 19 farklı dilde şarkı söyleyerek ezber bozduğunu kaydeden Yılmaz, koronun seslendirdiği şarkılarla dünyaya kardeşlik, birlik, beraberlik ve dirlik mesajı verdiklerini bildirdi.
     Ayrıca koronun, 7 Bölge 7 Şehir Konseri projesi kapsamında bir turne düzenleneceğini belirten Yılmaz, koronun repertuvarının yenileneceğini ve koroya yeni çocukların alınacağını kaydetti.
     Yılmaz, Çocuklarımız sürekli değişiyor. Yaklaşık 120 öğrencimiz bu eğitimi aldı. Koromuz geçen yıl 19 dilde şarkı söyledi. Artık Doğuyorum Korosu tanındı. Türkiyenin birçok ilinde konser verdi. Bu da ilimizin tanıtımına katkı sağladı. Bu koronun yükünü de artırdı. Çünkü artık koronun işini daha iyi ve güzel yapma sorumluluğu var dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Doğuyorum Korosu amacına ulaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER