Gamze ve Aslı ablasının başarısı...

Gamze ve Aslı ablasının başarısı... -Aynı okulun öğrencileri olimpiyatlarda başarıya koştu -Londra Olimpiyatlarında 1500 metrede altın ve gümüş madalyaları kazanan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutun öğrencisi olduğu yüksekokulu


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Sedat Gök - Londra Olimpiyatlarında 1500 metre kadınlar yarışını ilk iki sırada bitirerek Türkiyeye büyük sevinç yaşatan Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutun öğrenim gördüğü Kütahyadaki yüksekokul, sahip olduğu 50den fazla milli sporcuyla ulusal ve uluslararası yarışmalara şampiyonlar yetiştiriyor.
     Önceki yıllarda milli atlet Halil Akkaşın başarılarıyla dikkati çeken Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi 5 sporcu, Londra Olimpiyatlarında Türk milli takımlarının formalarıyla mücadele etti.
     Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünden mezun olup Antrenörlük Eğitimi Bölümüne devam eden Aslı Çakır Alptekin ve öğrenimini Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde sürdüren Gamze Bulut, büyük başarılara imza atarak 1500 metre kadınlar finalinde ilk iki sırada yer aldı. Aslı Çakır Alptekin, Türkiyeye olimpiyatlar tarihinde ilk altın madalyayı getirirken, Gamze Bulut da gümüş madalya sevinci yaşattı.
     Diğer DPÜ BESYO öğrencileri Erol Bilgin halterde, Gülcan Mıngır ve Elif Yıldırım atletizmde mücadele etti ancak dereceye giremediler.
    
     -Tartan pist ve kapalı atletizm pisti ihtiyacı-
    
     DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, AA muhabirine, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutun milleti sevince boğduğunu, onlarla gururlanıp onurlandıklarını söyledi.
     Sporculara, başarılarının devamını dileyen Prof. Dr. Karaaslan, şöyle devam etti:
     Milletçe yükselme trendine girdiğimiz bu dönemde hayatın bütün alanlarında olduğu gibi sporda da kendimizi ispatlayacak başarıları ortaya koymamız lazım. Bunun için üniversitemiz üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekte ve sporcularımızı her anlamda desteklemektedir. DPÜ BESYO çeşitli branşlarda yarışmalara katılmakta ve dereceler almaktadır. Bu dereceler hem üniversitemiz hem de ülkemiz bakımından bizleri son derece mutlu kılmaktadır. Ümit ediyorum ki, bundan sonra hem üniversitemizden hem de diğer üniversitelerden nice Aslılar, nice Gamzeler çıkacaktır.
     Prof. Dr. Karaaslan, Kütahyada başarılı atletler yetiştirmeyi sürdürebilmek için altyapının iyi olması gerektiğine dikkati çekerek, üniversiteye tartan pist ve kapalı atletizm pisti inşa edilmesi konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığından destek istedi.
    
     -Hocaları, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutu anlattı-
    
     DPÜ BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adnan Ersoy da Antalyada doğup büyüyen ve yaklaşık 6 yıldır Kütahyada bulunan Aslı Çakır Alptekini, takdire şayan bir kişiliğe sahip, sıcakkanlı, çalışmayı ve antrenmanı seven, derslerini iyi takip eden başarılı bir öğrenci diye niteledi.
     Gamze Bulutun, son iki yıldır olimpiyatlara hazırlandığından okula sıkça gelemediğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Ersoy, şunları kaydetti:
     Gamzenin epeyce eksiği var. Kendisinden aldığımız bilgiye göre bu yıl derslerine devam edecek ve okula daha fazla gelecek. Gamze ile de daha yakın ilgilenmek durumunda kalacağız. Sadece Aslı veya Gamze değil, bundan sonraki dönemlerde de çok iyi atletler, üst düzey sporcular yetiştireceğimize inanıyoruz. Özellikle Halil Akkaş ile başlayan bir üst düzey sporcu potansiyelimiz var ve bu her geçen gün artıyor. Bundan sonra da uluslararası arenada yer alabilecek sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. DPÜ BESYO bu alanda bir marka olacaktır.
     Öğretim Görevlisi Ahmet Korkut Yapıcı ise Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulutun, DPÜde aldıkları eğitimin yanında sportif anlamda kendilerini yetiştirerek önemli bir seviyeye geldiklerini söyledi.
     Yapıcı, 50yi aşkın milli sporcuları bulunduğunu bildirerek, Halil Akkaşın başarılarının ardından milli sporcuların DPÜ BESYOyu daha fazla tercih ettiğini vurguladı.
    
     -280 öğrenci alımı için bin 700den fazla başvuru...-
    
     Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çetin Özdilek, son yıllarda yurt genelinde üniversitelerin BESYO özel yetenek sınavlarına ön kayıt başvuru sayısının sürekli azaldığını ancak bu durumun DPÜ BESYO için geçerli olmadığını savundu.
     Ön kayıt başvuru sayısının DPÜ BESYOda sürekli arttığını, bu yıl 280 öğrenci alımı için bin 700den fazla öğrencinin ön kayıt yaptırdığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Özdilek, Spor dalına yönelik sınav yapıyoruz. Sınav sistemimize göre, herhangi bir fakülteyi, bölümü kazanamamış, son anda BESYOya gireyim diye düşünen öğrenciler buraya giremez. Daha önce herhangi bir spor dalıyla uğraşmamış bir öğrencinin okulumuza girme şansı yok diye konuştu.
     Yrd. Doç. Dr. Özdilek, herhangi bir branşta milli olan sporcuların, elemelere tabi tutulmadan belirlenen kontenjanlar dahilinde öğrenci olarak üniversiteye alındığını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gamze ve Aslı ablasının başarısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER