Gülümseyen Çocuklar Projesi

Gülümseyen Çocuklar Projesi -Yeryüzü Doktorları Derneği üyeleri, proje kapsamında hasta çocukların tedavisi için Somaliye gidecek


İZMİR (A.A) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile yürütülen Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında Yeryüzü Doktorları Derneği üyesi gönüllü doktorlar hasta çocukların tedavisi için Somaliye gidecek.
     Yeryüzü Doktorları Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-12 Eylülde, Yeryüzü Doktorları tarafından kurulan ve işletilen Mogadişu Şifa Hastanesinde, proje kapsamında 100e yakın hastanın ameliyat edilmesi planlanıyor.
     Gülümseyen Çocuklar Projesi kapsamında bugüne kadar Filistin, Suriye, Yemen, Kenya ve Azerbaycanda doğuştan dudak damak yarığı ve hipospadias rahatsızlığı olan çok sayıda çocuğun ameliyat edildiği belirtildi.
     Mogadişuya gidecek ekipte, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel, Tıp Fakültesi Dekanı Kardiyolog Prof. Dr. Ömer Göktekin, Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ethem Güneren, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Armağan, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Kazım Karaaslan, Aykut Özpür, hemşireler Fidan Emiroğlu, Serap Arslan, Sermin Özcan ve Dilek Telemenci yer alıyor.
     Bezmialem Vakıf Üniversitesinden gidecek ekip, plastik cerrahi, üroloji, çocuk nörolojisi ve kardiyoloji alanlarında hizmet verecek.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Gülümseyen Çocuklar Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER