Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi sona erdi

Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi sona erdi -Eğitim programına katılan 215 lokanta çalışanına sertifikaları törenle verildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Lokantacılar Odasına bağlı faaliyet gösteren ve Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi programına katılan 215 lokanta çalışanına sertifikaları törenle verildi.
     Odanın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlediği 48 saatlik Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi programı tamamlandı.
     Vali Kenan Çiftçi, eğitimin sona ermesi dolayısıyla METEM Tesislerinde organize edilen törende, Kütahyanın yemek kültürünün çok geniş olduğunu ve bunları bir kitapta topladıklarını bildirdi.
     Basılan kitapta, Kütahya yemeklerinden bazılarına ilişkin bilgi ve fotoğraflara yer verdiklerini dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:
     Yaklaşık 60 sayfa olan kitapta 100 civarında yemek çeşidi oldu. Bu bizim için, iller için çok önemli. Biz Türkiyede varız, bir markayız diyebilmemiz için bunların markalaşması gerekiyor. Bu konuda Kütahyadan gayet memnunum. Kütahyada hijyen, sanitasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulamalarında her geçen gün gelişen farklı yöntemlerden yararlanılıyor. Burada gıdaların, eşyaların ve yüzeylerin arındırmasında mikroorganizma ve kirlerin yapısal özellikleri etkili oluyor. Sağlanan iyilik koşullarının sürdürülmesi için bazı sağlık kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Hijyen ve sanitasyonla ilgili olarak kişisel hijyen, personel hijyeni, besin hijyeni, su hijyeni yanında günümüzde bina hijyeninden de söz etmek mümkün. Hijyen ve sanitasyon işlemlerinin belli bir kalite standardında yürütülmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla kalite güvence sistemleri geliştirildi. Bugün birçok işletme, sağlık koşullarına uygun hizmet verdiğinin bir göstergesi olarak bu belgeleri alıyor.
     Katılımcı 215 lokanta çalışanına sertifikalarının verilmesiyle sona eren törene, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ethem Aykut Yenice, Kütahya Lokantacılar Odası Başkanı Mevlüt Bilgi ile bazı oda başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER