Hz. İbrahim ve Dostluk sempozyumu

Hz. İbrahim ve Dostluk sempozyumu -HKÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir: -Hz İbrahim, semavi dinler tarafından en büyük ata ve temel referans olarak kabul edilir


ŞANLIURFA (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Hz. İbrahimin tüm semavi dinlerce en büyük ata ve temel referans olarak kabul edildiğini söyledi.
     Özdemir, Akademik Araştırmalar Vakfınca (AKAV), bir otelde düzenlenen Hz. İbrahim ve Dostluk sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, Hz. İbrahimin dostluk kavramıyla özdeşleştiğini ifade etti.
     Hz. İbrahimin Kuran-ı Kerimdeki kıssalarından örnekler veren Özdemir, Hz. İbrahim lider kişiliği, ahlakı, cesareti misafirperverliğiyle, kısacası Kuran-ı Kerimin ifadesiyle dost doğru bir peygamber olarak hepimize örnek olmaya devam ediyor. Öyle ki Hz. İbrahim, tüm semavi dinler tarafından en büyük ata ve temel referans olarak kabul edilir dedi.
     Hz. İbrahimin dünya barışı için de büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Özdemir, şunları kaydetti:
     21. yüzyılda küreselleşen ve küçülen dünyada birbirimize o kadar bağımlı hale geldik ki barış ve huzur içinde yaşayabilmemizin ön şartı bazı orta noktaları bulmaktan geçiyor. Tüm semavi dinlerin ortak noktası da Hz. İbrahimdir. Avrupada çok sayıda Müslüman yaşıyor, eğer Avrupalılar İslamı anlamaya çalışmadıkları taktirde büyük bir kriz yaşayacaklar. Bizlerin de çocuklarımıza Hz. İbrahimi iyi anlatması gerekiyor. Bugün ülkemizde barış rüzgarları esiyor. Yıllardır dini ve dindarları dışlayan ve anlamaya çalışmayan bir örgütün lideri bile artık Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammedden hareketle barış projesi sunuyor. Bu memnuniyet verici bir durum. Yani dinin bu topraklarda ortak bir değer ve hepimizi birleştiren, hepimizi aynı yöne yönelten bir güç olduğu kabul edilmiş oluyor.
     Özdemir, dürüstlük, alçak gönüllülük, cesaret, adalet ve çalışkanlık gibi Hz. İbrahimin sahip olduğu ahlaki değerlerin tüm semavi dinlerce evrensel olduğunu sözlerine ekledi.
     Sempozyuma, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, İl Müftüsü İhsan Açık ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Müslüm Etgü
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Hz. İbrahim ve Dostluk sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER