Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü semineri

Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü semineri


BARTIN (A.A) - Bartında Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü konulu seminer düzenlendi.
     Gediz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Uzmanı Orhan Keskin, Özel Gülpembe İlköğretim Okulu tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, öğrencilerin planlı ve programlı çalışmasının önemli olduğunu söyledi.
     Cep telefonu, internet ve televizyonun ölçüsüzce kullanmanın başarıda verimi düşürdüğünü ve velilerin bu konuda daha takipçi ve hassas olması gerektiğini ifade eden Keskin, şöyle konuştu:
     Sabah erken saatlerde çalışmak verimi arttırır. Öğrencilerin planlı ders çalışma konusunda veliler tutarlı olmalı. Çocuklar, okuldaki başarısı veya başarızlığı konusunda, kesinlikle diğer arkadaşlarıyla kıyaslanmamalı. Öğrencinin başarılı olması anne ve babanın sevgisi, sabrı ve ilgisi doğru orantılıdır. Yine uyku ve beslenme düzeni, çalışma ortamı, test çözme teknikleri ve çocukların sorumluluklarını bilmesi de başarı için önemli etkenlerdir. Eğitimde veli, çocuğu ve okuluyla ne kadar yakından ilgili olursa başarı seviyesi de o kadar artar.
     Keskin, görsel sunum eşliğinde verdiği seminerde, ailelerin yanlış tutumları ve bunun çocuğa etkileri ile ilgili örnekler de verdi.
     Seminere Okul Müdürü Nurullah Çetin, idareci ve öğretmenler ile veliler katıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Öğrenci Başarısında Ailenin Rolü semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER