Soğuk hava solunum yolları hastalıklarını tetikledi

Soğuk hava solunum yolları hastalıklarını tetikledi -Şanlıurfada Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuran hastaların önemli bir bölümünde solunum yolu enfeksiyonu görüldüğü bildirildi -Başhekim Uzm. Dr. Güzelçiçek: Hastaların


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesine başvuran hastaların önemli bir bölümünde solunum yolu enfeksiyonu görüldüğü bildirildi.
     Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Güzelçicek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte solunum yolları enfeksiyonlarında önemli bir artış görüldüğünü belirtti.
     Mevsim hastalıklarının başında bademcik, faranjit, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklarının geldiğini ifade eden Güzelçiçek, şöyle konuştu:
     Hastanemize kış aylarının gelmesiyle birlikte çocuk hasta başvurularında ciddi artış yaşanıyor. Hastaların yüzde 90ın da solunum yolları enfeksiyonları görülmektedir. Ayakta tedavi gören hasta sayımız bu dönemde iki katına çıktı. Hem kışın yoğunluğu hem de Suriyeden gelenler nedeniyle hasta sayımız yüzde 50 oranında arttı. Bu artıştan yatak kapasitemizde etkilendi. Bazı yataklarda iki hasta yatırdığımız oluyor.
     Güzelçicek, söz konusu hastalıkların önlenmesine ilişkin alınabilecek önlemlere de değinerek, özellikle kış aylarında kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğini vurguladı.
     Öksürürken ve hapşırırken mutlaka mendil kullanılması gerektiği tavsiyesinde bulunan Güzelçiçek, kişisel hijyene de dikkat ederek sık sık vatandaşların ellerini yıkamasını önerdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş - Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Soğuk hava solunum yolları hastalıklarını tetikledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER