Spor Organizasyonları ve Yönetimi semineri

Spor Organizasyonları ve Yönetimi semineri -Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Doker: -Artık olimpiyatları yapabilecek güce, tesise, ekonomiye ve deneyime sahibiz


ADANA (A.A) - Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, Türkiyenin artık olimpiyatları yapabilecek güce, tesise, ekonomiye ve deneyime sahip olduğunu söyledi.
     11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Genel Koordinatörlük görevini de yürüten Doker, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) düzenlenen Spor Organizasyonları ve Yönetimi seminerinde yöneticilik deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
     Spor organizasyonlarını gerçekleştirmenin çok zahmetli bir o kadar da zor bir iş olduğunu belirten Doker, organizasyonun sorunsuz geçmesi için en küçük detayın bile çok önemli olduğunu ifade etti.
     Karşılamadan, konaklamaya, ulaşımdan sağlık ve güvenlik önlemlerine kadar her şeyin kusursuz olması gerektiğini ifade eden Doker, şunları kaydetti:
     Sporcuların güvenliği her şeyden önemli. Bunun için güvenliği çok önemsenmeli. Organizasyonu kusursuz yapabilirsiniz, her şey çok güzel olur, hiçbir sıkıntı yaşanmaz ama en küçük bir olay bu güzelliklerin önüne geçebilir. Biz bunu Trabzondaki 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarında çok iyi sağladık.
     Doker, organizasyonlarda medyanın da çok önemli olduğunu belirterek, bunun için medya mensuplarıyla diyaloğun son derece iyi olması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin artık olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek konuma geldiğini belirten Doker, Yaptığımız organizasyonların üniversite oyunlarının, Erzurum kış oyunlarının olimpiyatlardan bir farkı yok. Artık olimpiyatları yapabilecek güce, tesise, ekonomiye ve deneyime sahibiz dedi.
     Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ise BESYOda eğitim gören öğrencilerin her zaman kendileriyle irtibatlı olmaları gerektiğini belirterek, böylece daha fazla bilgiye sahip olabileceklerini söyledi.
     BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Zeynep Dinç ise deneyimlerini paylaştığı için Dokere teşekkür etti.
     (VOL-İSA)
<< Önceki Haber Spor Organizasyonları ve Yönetimi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER