Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum

Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çubuk İlçe ve Toplum Merkezi Müdürlükleri tarafından yürütülen Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum yaz okulu projesi kapsamında 22 öğrenci MAN Türkiye F


ANKARA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Çubuk İlçe ve Toplum Merkezi Müdürlükleri tarafından yürütülen Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum yaz okulu projesi kapsamında 22 öğrenci MAN Türkiye Fabrikasını ziyaret etti.
     Çocukların sosyal ve kişisel gelişimine katkıda bulunması amacıyla hazırlanan yaz dönemi projesi Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum öğrencileri, MANın davetlisi olarak gittikleri Akyurt Tesislerinde, Beceri Eğitim Merkezini (BEM) ve fabrikayı gezdi.
     Öğrenciler, MAN yetkililerinin teorik anlatımıyla BEMde otomotiv teknolojisini yakından inceleme fırsatı bulurken, ziyaret sırasında çocuklara eşlik eden MAN yetkilileri, öğrenme ve teknolojiyi eğlence ile birleştirerek çocukların kişisel ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunduklarını ifade ettiler.
     MAN Türkiye AŞ Basın ve Danışmanlığını yürüten GTC İletişim yetkilisi Bülent Çamcı, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Almanya dışındaki ilk üretim tesisi olarak 1966 yılında faaliyete geçen MAN Türkiye A.Şnin bugün MANın en büyük ve kompakt otobüs fabrikası konumunda olduğunu, Türk otomotiv sektöründe 46. yılını kutlayan MAN Türkiye A.Şnin, Türk işçisinin emeği ile Ankara Akyurt tesislerinde ürettiği ileri teknoloji ürünü araçları 41 ülkeye ihraç ettiğini belirtti.
     Çamcı, Türk otomotiv sanayinin, karayolları taşıtları alanında Ankaradaki tek otobüs üreticisinin MAN Türkiye fabrikası olduğunu ve üretiminin yüzde 80 ila 90ını ihraç ettiğini belirterek, fabrikanın, 88 bin 633 metrekarelik kapalı ve 110 bin 914 metrekarelik kullanım alanlarına sahip olduğunu söyledi.
     MAN Türkiyenin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2010 yılında AR-GE merkezi olarak belgelendirildiğini ifade eden Çamcı, Türkiyedeki kalıcılığını yeni yatırımlarla destekleyen MAN Türkiye, gerçekleştirdiği boyahane/katoforez tesisi yatırımı ile üretim tesisinin stratejik altyapısını daha da güçlendirmiştir. 2011 verilerine göre, 1611 adet araç üretimi gerçekleştirilmiş, bunun 1217 adeti ihraç edilmiştir. Buna göre 664.414.447 lira tutarında Ciro, 504.384.082 lira tutarında İhracat gerçekleştirilmiştir-- diye konuştu.
     MAN Türkiye A.Ş. tarafından, Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kurulan Beceri Eğitim Merkezi (BEM) hakkında da bilgi veren Çamcı, okulun 1997-1998 Eğitim ve Öğretim yılında Ankara Dikmen-de kurulduğunu ve o günden bu güne kadar toplam mezun sayısının 412 olduğunu söyledi.
     Bu öğrencilerden 363-ünün erkek, 49-unun da kız öğrenci olduğunu belirten Çamcı, 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında toplam 30 öğrenci alınacak. BEM tarafından kabul edilen öğrenciler, ikili eğitim sistemine uygun olarak, haftanın iki günü teorik diğer üç günü ise MAN Fabrikası-nda beceri eğitimi görüyor. Eğitimi tamamlayan öğrenciler kalfalık sınavına giriyor ve başarı gösterenler mezun olarak, kalfalık diploması almaya hak kazanıyor. Ayrıca fark derslerini vererek öğrenciler Endüstri Meslek Lisesi diploması da alabiliyorlar dedi.
    
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Tatilde Eğleniyorum Öğreniyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER