Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri düzenlenecek -Siirt Valisi Aydın: Siirtin turizm potansiyelini harekete geçirip, Tilloyu inanç ve kültür merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz


SİİRT (A.A) - Siirtte, Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri etkinliği düzenlenecek.
     Vali Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, kültürel çalışmalara çok önem verdiklerini, Siirtin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak istediklerini söyledi.
     Kentin tanıtımına büyük katkı yapacağına inandıkları Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri etkinliğini hayata geçireceklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
     Siirtin turizm potansiyelini harekete geçirip, Tilloyu inanç ve kültür merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. 50 yıldan bu yana çalışmayan ışık hadisesini, geçen yıldan beri çok önemli çalışmalar gerçekleştirilerek yeniden bilim dünyasına kazandırıldı. Bu muhteşem hadiseyi bütün dünyaya tanıtmak amacıyla 21-23 Eylül tarihleri arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Hazırlıklarımıza büyük bir heyecan ve coşkuyla devam ediyoruz.
     Aydın, 3 gün sürecek programda, paneller, konserler, şiir dinletileri, söyleşiler, el sanatları fuarı, yamaç paraşütü, yön bulma oyunu, kültür gezileri, uçak ve balon gösterileri düzenleneceğini vurguladı.
     Etkinliğin güzel geçmesi ve katılımın yoğun olması için birçok sanatçı ve bilim adamını davet ettiklerini aktaran Vali Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu tür etkinlikler hiç şüphesiz tanıtıma büyük katkı sağlıyor. Esasen Siirtin en fazla ihtiyaç duyduğu çalışma tanıtımdır. Köklü bir tarih ve zengin bir kültüre sahip olmamıza rağmen, maalesef tanıtım eksikliği nedeniyle hak ettiğimiz yerde değiliz. Bu nedenle kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak için şimdiden projelerimizi hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımızın daha geniş kitlelere ulaşması için basının yapacağı yayınlar çok önemli.
     Ayrıca Uğur Işılak, Serdar Tuncer, Grup Dergah, Grup Tillo, Hakan Altun birbirinden güzel şarkılarını seslendirecek. Hafız Suat Göztok, Kuranı Kerim tilavetiyle gönüllere hitap edecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER