Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri başladı -Etkinlik kapsamında Siirttin Tillo ilçesinde ilkkez Türkiye Oryantiring Fedarasyonunca yarışma düzenlendi


SİİRT (A.A) - Tillo ilçesinde, Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri başladı.
     Valilikçe düzenlenen ve 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında Siirtte ilk kez Türkiye Oryantiring Fedarasyonunca düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü.
     Vali Ahmet Aydın, beraberinde AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ile etkinlik kapsamında düzenlenen Siirt yöresine özgü el sanatlarının teşhir edildiği serginin açılışını yaptı.
     Etkinliğin tüm Siirtlilere hayırlı olmasını dileyen Aydın, bu tür organizasyonların süreceğini belirtti.
     Organizasyon kapsamında kente davet edilen Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Gençin yönetiminde 5 kategoride yarışma yapıldı.
     Genç yaptığı açıklamada, federasyon olarak Tillonun tanıtımına katkı sunmak istediklerini söyledi.
     Kente geldikleri 3 günden bu yana Siirt Üniversitesinde ve okullarda eğitim çalışması yaptıklarını ifade eden Genç, 3 günlük hızlı bir çalışma ile gençleri festivale yetiştirerek kültürel değerlerin daha iyi tanıtılmasına katkı sunduysak ne mutlu bize. 10 yıldır faaliyette olan federasyonumuz Türkiyenin her yerinde faaliyet yürütürken bugün de Tilloda bu güzel heyecanı yaşıyoruz. Burada farklı yaş gruplarındaki öğrencilerde bu dala yönelik büyük bir istek söz konusu. Umarım bundan sonra da burada faaliyet gerçekleştirebiliriz. Tillo ilçesi öğrencisi, idarecisi ve yönetimiyle oryantiring sporuna kucak açmış durumda dedi.
     Oryantiring eğitmeni Ali Cankış ise oryantiring oyununun bir yön bulma oyunu olduğunu, oyunun değişik yaş grupları arasında oynandığını söyledi.
     Yarışmayı birincilikle tamamlayan Aycan Ceren adlı öğrenci ise ilk kez oynadığı oryantiring oyununu çok eğlenceli bulduğunu öyledi.
     Çeşitli söyleşilerin yapıldığı etkinlikler kapsamında yarın Tillonun yetiştirdiği bilim adamlarının ele alındığı panel, Serdar Tuncer tarafından şiir dinletisi, Uğur Işılak tarafından da konser gerçekleştirilecek.
     Etkinliğin son gününde ise, İbrahim Hakkı Hazretlerinin güneşin hocası İsmail Fakirullah Hazretlerinin başucuna doğmasını sağlayan, ışık hadisesi izlenecek.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen- Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER