Türkiyeyi dışarıda temsil eden sporcu, siyasetçi

Türkiyeyi dışarıda temsil eden sporcu, siyasetçi ve iş adamı konulu söyleşi -Milli Halterci Hatice Yılmaz: -Hayatımızın belli bir kısmından fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Fedakarlık yapmadığımız zamanda belli bir seviyeye


ZONGULDAK (A.A) - Avrupa Halter Şampiyonasında bayanlar 75 kiloda bronz madalya alan Hatice Yılmaz, Hayatımızın belli bir kısmından fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Fedakarlık yapmadığımız zamanda belli bir seviyeye gelemeyiz dedi.
     Yılmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulunda sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen Türkiyeyi dışarıda temsil eden sporcu, siyasetçi ve iş adamı konulu söyleşide yaptığı konuşmada, şampiyonlara balık, tavuk ve et yiyerek hazırlandığını söyledi.
     Haltere başladıktan sonra kendi özel hayatına hiç vakit ayıramadığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
     Antrenörümüzün belirli bir program hazırlayarak o program dahilinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Özelikle yarışma dönemlerinde haftanın her günü çift antrenman yapabiliyoruz. Bazı zamanlar haftanın 3 günü antrenman yapıyoruz. Dinlenmek zorunda kaldığımız için kendimize pek zaman ayıramıyoruz. Sabah saat 09.00da antrenmana gidiyoruz. Akşam saat 18.00de eve dönüyoruz. Ondan dolayı sinemaya, gezmeye gitme vaktim olmuyor. Antrenmanlarda çok fazla enerji ve efor sarf etmemiz gerekiyor. Hayatımızın belli bir kısmından fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Fedakarlık yapmadığımız zamanda belli bir seviyeye gelemeyiz. Yediğim besinlere çok dikkat ediyorum. Aşırı yağlı şeylerden kaçınıyorum. En çok protein karbon hidrat besinlere yöneliyorum. Şampiyonalara, balık, et ve tavuk gibi besinler yiyerek hazırlanıyorum.
    
     -Antrenör Serkan Sarıyıldız-
    
     Hatice Yılmazın özel antrenörü Serkan Sarıyıldız da Haltere başlama yaşının 9-10 olduğunu belirterek, Çünkü kemik yapısının biz de çok büyük önemi var. Esneklik gerektiren bir branştır. Dışarıdan gözüktüğü gibi kaba kuvvetle yapılan bir spor değildir. Tamamen teknik kapasiteye dayalı vücudun yeteneğine bağlı bir spor dalıdır diye konuştu.
     Küçükken hep Naim Süleymanoğlu gibi olmak istediğini ifade eden Sarıyıldız, şunları kaydetti:
     Çocukluğumda ağırlık kaldırdığım zamanlarda hep Naim Süleymanoğlu gibi olmak istemişimdir. Bizler bu ülkede Naim Süleymanoğlunun ve Halil Mutlunun pek kıymetini bilemedik. Halkımızı bilinçlendiremiyoruz. Medyada dikkat ederseniz her şey futbol üzerine kurulmuş. Futbolun dışında haber bile olmuyor
     Yılmaz, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Türkiyeyi dışarıda temsil eden sporcu, siyasetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER