Türkiye Uçuyor Buluşmaları

Türkiye Uçuyor Buluşmaları -Trabzon Valisi Kızılcık: -THY, çağdaş teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, Türk insanının hizmet sektöründeki başarısını bir araya getirerek bir dünya markası olmuştur


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, THY, çağdaş teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, Türk insanının hizmet sektöründeki başarısını bir araya getirerek bir dünya markası olmuştur dedi.
     Anadolu Jet tarafından aile şirketleri ve KOBİlere yönelik düzenlenen, Türkiye Uçuyor Buluşmaları Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
     Toplantıya Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve iş adamları katıldı.
     Toplantının açılışında konuşan Trabzon Valisi Kızılcık, Anadolu Jetin uluslararası alanda Türkiyenin yüz akı olan Türk Hava Yollarına (THY) büyük katkı yaptığını ifade ederek, 2023 yılı hedeflerine, global dünyaya ulaşmada Anadolu Jet fevkalade önemli bir fırsat dedi.
     Ulaştırmada, sevkıyatta, yeterli ucuzluğa ve kaliteye sahip olmayanların uluslararası rekabette yarışamayacağını vurgulayan Kızılcık, Havayolu dünyada rekabetin en yoğun olarak yaşandığı alanlar arasında geliyor. THY, çağdaş teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, Türk insanının hizmet sektöründeki başarısını bir araya getirerek bir dünya markası olmuştur diye konuştu.
     Anadolu Jet İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkan Vekili İbrahim Doğan ise Anadolu Jetin faaliyetlerinin ekonomi açısından önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Türkiyenin ekonomisi bir eko sistem bir motor ise o motorun sağlıklı ve sıhhatli çalışmasını sağlayan yağ Anadolu Jettir. Biz geçişkenliği ve ulaşımı sağlıyoruz. Aslında sadece ulaşım aracı değiliz, bu manasıyla iletişim aracıyız. Anadolu Jet her yeri ulaşılabilir kılacak. Bunu yaparken sadece yolcuyu düşünmüyoruz. Uçakların üst kısmında yolcular var ama alt kısmı kargo. Bu girişimi yaparken Türkiyenin ileri ihracat hedeflerine ulaşmasının yolunun lojistikten geçtiğine inanıyoruz.
     Turkish Cargo Başkanı Ali Türk de uçağın tüm hacmini efektif olarak kullanmaya çalıştıkları vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Turkish Cargo olarak toplam taşıdığımız hacmin yüzde 70ini yolcu uçaklarıyla taşıyoruz. Dış hatta şu anda 180, iç hatta 40 noktaya uçuyoruz. Yıl sonuna kadar dış hat uçuş noktalarımızı daha da arttıracağız. Turkish Cargo olarak öncelikle iç hat taşımalarını yapıyoruz. İç hat dışında ithalat ve ihracat kargolarını taşıyoruz. Türkiyenin ticaretine bu anlamda destek olmaya çalışıyoruz.
     Konuşmalardan sonra düzenlenen Türkiye Uçuyor konulu panelde konuşan Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mayda, ekonomisi güçlü, yenilikçi ve rekabetçi, altyapısını tamamlamış bir Doğu Karadeniz hedeflediklerini ifade ederek, DOKA olarak bölge ekonomisinin gücünü arttırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla bir çok çalışma ve proje gerçekleştiriyoruz dedi.
     Trabzonlu İşadamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) Başkanı Atalay Şahinoğlu ise Türkiyenin ekonomik potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu vurgulayarak, 2008 yılında beri dünya çok büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Türkiye bu krizden dünyanın gelişmiş ülkelerinin etkilendiğinin yarısı kadar bile etkilenmedi ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiye Uçuyor Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER