Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması -Yarışlar, 30 Ağustosta Derincedeki Tahtalı Göletinde başlayacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği KAMADER tarafından düzenlenen 6. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması 30 Ağustosta Derincedeki Tahtalı Göletinde başlayacak.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk yaptığı açıklamada, Derince ilçesi Tahtalı Göletinde 30 - 31 Ağustos, 01 - 02 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın kesintisiz olarak 72 saat süreceğini belirtti.
     Uztürk, yarışmanın 30 Ağustos Perşembe günü saat 13.00te kura çekimi ile başlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Sazan balığı tutma yarışmamız, Türkiyede sportif amatör olta balıkçılığının tek örneği olması bakımından çok önemlidir. Sportif balıkçılık dünyada oldukça yaygın olmasına rağmen, ne yazık ki ülkemizde çok fazla bilinmiyor. KAMADER olarak bu anlayışın yaygınlaşması için etkinlikler düzenliyoruz. Sportif balıkçılıkta, yakalanan balıklar, fotoğraflanarak zarar verilmeden suya salınır.
     KAMADERin düzenlediği Sazan Balığı Tutma Yarışmasının Türkiyede tek olduğunu ve etkinliğe uluslararası yarışmalarda dereceye giren çok sayıda yabancının katılacağını belirten Uztürk, bu yıl 1 ay öncesinden 50 takımlık kontenjanın dolduğunu, ek kontenjan açılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Uztürk,Sportif balıkçılık ve modern sazancılık için el ele sloganı çerçevesinde, bilinçli ve sürdürülebilir avcılık ile doğal hayatın korunmasına yönelik yapılan yarışmaya, amatör olta balıkçılığına gönül vermiş herkesin davetli olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER