10. GAP Oscar ödül töreni

10. GAP Oscar ödül töreni -"Yılın en başarılı devlet adamı" ödülü alan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu: -"Bağımsızlık ve özgürlüğümüz için mücadele ettik. Özgürlüğümüzü, anavatanımızın gerçekleştirdiği barış harekatıyla kurduğumuz de


ADIYAMAN (A.A) - GAP Gazeteciler Birliğince düzenlenen "10. GAP Oscar" ödülleri töreninde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğluna "Yılın en başarılı devlet adamı" ödülü verildi.
     GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman Belediyesi konferans salonunda düzenlenen törende, yapılan titiz çalışma sonucunda ödül sahiplerinin belirlendiğini söyledi.
     Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da törende yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir günde ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Ödülü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak kendi adına ve halkı adına aldığını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
     "KKTC devleti, KKTC milleti bir gerçektir. Bir devlette olması gereken her şey bizim devletimizde de vardır. Sadece anavatanımız Türkiyenin kalması, dünyanın tanımaması bu devletin var olmadığını göstermez. Dolayısıyla biz bağımsızlık ve özgürlüğümüz için mücadele ettik. Özgürlüğümüzü, anavatanımızın gerçekleştirdiği barış harekatıyla kurduğumuz devletle dünyaya ilan etmiş olduk. KKTC devletinin tanınmaması için BM Güvenlik Konseyinin aldığı kararlar var. O kararlara rağmen bizim egemen bir halk olduğumuz Annan Planında ortaya çıkmıştır."
     AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, hep birlikte çözüm sürecinin olumlu bir şekilde atlatılması gerektiğini ifade etti.
     AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise Adıyamanda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, verilen ödüle layık olmak için, Türkiyedeki kadın haklarının artırılması için çalışmaların devam edeceğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından "Yılın en başarılı devlet adamı ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Eroğluna, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz verdi.
     Törende, yılın valisi ödülü Kilis Valisi Süleyman Tapsıza, yılın en başarılı şairi ödülü Cemal Safiye, yılın en başarılı belediye başkanı ödülü Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslana, yılın en başarılı televizyon programı ödülü TRT 6 Çepik programı yapımcısı Aydın Aydına, yılın en başarılı oda başkanı ödülü ATSO Başkanı Mustafa Usluya, yılın en başarılı muhalefeti ödülü BBP Genel Başkanı Mustafa Desticiye, yılın en başarılı kadın siyasetçi ödülü AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşite, yılın en başarılı erkek siyasetçisi ödülü AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydına, yılın en başarılı bakanı ödülü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu adına Bakan Yardımcısı Nurettin Akmana, yılın en başarılı Kaymakamı Ahmet Dilsize ve yılın en başarılı bürokratı ödülü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslana verildi.
     Ayrıca başarılı gazetecilere de ödüller verildi. Yılın en başarılı tv gazetecisi ödülünü Bekim Muhtaroviç, yılın en başarılı moderatörü ödülünü Latif Şimşek, yılın en başarılı gazetecisi ödülünü Veysel Polat aldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber 10. GAP Oscar ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER