10. Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje

10. Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması


ANTALYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 10. Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışmasında Ümmü Akgün, bölge birincisi oldu.
     Bu yıl Antalya genelinde düzenlenen ve 267 kadın çiftçinin katıldığı yarışmalarda birinci olan Akgün, Burdur bölge finalini kazanarak Antalyaya beşinci kez bölge birinciliğini getirdi. 2006, 2007 yıllarında iki yıl üst üste Türkiye birinciliğini kazanan ve 4 kez de bölge birincisi olan Antalyalı kadın çiftçiler, Burdurda düzenlenen bölge finalinde yine başarı elde etti.
     Bölge finalinde Antalya, Burdur, Muğla, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Isparta illerinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan kadın çiftçiler yarıştı.
     Tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili 15 sorunun yöneltildiği yarışmada 15 soru sonunda üçüncülüğü Burdur kazanırken, birincilik ve ikincilik yarışı altın sorularla devam etti. Yarışmada, Antalyanın Korkuteli ilçesi Garipce köyünden katılan kadın çiftçi Akgün birinci oldu. Akgün, Antalyayı, Balıkesirde 13 Haziranda düzenlenecek Türkiye finalinde temsil edecek.
     Türkiye şampiyonu olmak için verilen büyük destekle elinden geleni yapacağını belirten Akgün, Antalyaya bir kez daha Türkiye birinciliğini sevincini yaşatmak istediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 10. Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER