11. Türk Dünyası Milli Kültür Bilgi

11. Türk Dünyası Milli Kültür Bilgi Yarışması -Eskişehir Türk Ocağının ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği yarışmanın ilk tur elemeleri tamamlandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Türk Ocağının, ortaokul öğrencileri arasında düzenlediği 11. Türk Dünyası Milli Kültür Bilgi Yarışmasının ilk tur elemeleri yapıldı.
     Eskişehir Türk Ocağından yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce Milli Kültür Bilgi Yarışması olan organizasyonun adı, bu yıl Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından dolayı Türk Dünyası Milli Kültür Bilgi Yarışması diye değiştirildi.
     Gazi Anadolu Teknik Meslek, Cumhuriyet, Anadolu Ticaret, Orhan Oğuz Anadolu liseleri ile Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunda gerçekleştirilen yarışmalarda, öğrencilere Türk milletinin sahneye çıktığı günden bu yana olan tarihi ve Eskişehirin Türk Dünyası Başkentliğine dair 15er soru yöneltildi.
     Nasrettin Hoca, Şehit Ali Gaffar Okkan, Sami Sipahi, Meserret İnel ile Fahri Günay ortaokulları ekipleri, ilk turda başarılı olarak 31 Martta yapılacak finale katılmaya hak kazandı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 11. Türk Dünyası Milli Kültür Bilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER