14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -KARSAMED Başkanı Alaattin Çebi: Afrikada on binlerce hastaya poliklinik hizmeti sunduk ve yüzlerce de cerrahi işlem gerçekleştirdik


TRABZON (A.A) - Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED) Başkanı Alaattin Çebi, Afrikada on binlerce hastaya poliklinik hizmeti sunduklarını ve yüzlerce cerrahi işlem gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Çebi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında yaptığı konuşmada, derneğin bir grup sağlık gönüllüsü tarafından 2006 yılında kurulduğunu belirtti.
     Amaçlarının özellikle sosyal ve ekonomik düzeyi düşük bölgelere sağlık hizmeti götürmek ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak olduğunu ifade eden Çebi, şöyle devam etti:
     Geçen süre zarfında 5i yurt dışı, 3ü yurt içi olmak üzere 8 projeye imza attık. Yurt dışı faaliyetlerimizi Afrika ülkelerinden Etiyopya, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyetinde gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda on binlerce hastaya poliklinik hizmeti sunduk ve yüzlerce de cerrahi işlem gerçekleştirdik. Tedavi edilen hastalara tıbbi medikal malzeme desteğinde bulunduk. Ayrıca geçen yıl Demokratik Kongo Cumhuriyetindeki sağlık hizmetlerimiz Kurban Bayramına denk geldiğinden kurban bağışlarımızı bu ülkeye yaptık ve Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 5 bin aileye kurban eti dağıttık.
     Gelinen bu noktada özellikle Afrika ülkelerinde kalıcı ve uzun soluklu sağlık hizmetlerine ihtiyaç olduğu fikrinin ortaya çıktığını kaydeden Çebi, Bu amaçla diğer illerdeki gönüllü sağlık dernekleriyle bir araya gelerek Vefa Sağlık Konfederasyonu çatısı altında güç birliği oluşturuldu. Bu çatı altında Afrikada başta hastane inşası olmak üzere daha büyük projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz dedi.
     Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise Afrikanın çok fakir ülkelerindeki yaşam koşulları dikkate alındığında gerçekleştirilen bu özverili çalışmaların takdire şayan olduğunu vurgulayarak, Oradaki insanların ciddi anlamda sağlık desteğine ihtiyacı var. Bunun gerek sağlık taramaları ve tedavileri gerekse oradaki sağlık çalışanların yetiştirilmesi alanında olduğunu görüyoruz. Geçmişte bu necip milletin insanlık adına yapmış olduğu ve dünyanın her tarafında kabul gören faaliyetleri, bugün de eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirilmeye çalışılıyor diye konuştu.
     Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Başkanı Dr. Haluk Şener Özpolatın Türk Hekimleri Afrikada başlıklı sunum yaptığı programda, Gaziantepte 17 Nisan 2012de hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan da anıldı. Arslanın eşi Sibel Arslan için hazırlanan ödülü, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan aldı.
     Programda, son iki yıldır Trabzonda yılın doktoru seçilen nefroloji uzmanı Cevat Topala da ödül verildi.
     KARSAMEDin geçen yıl Demokratik Kongo Cumhuriyetindeki sağlık faaliyetlerinin gösterildiği programa, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Sağlık Müdürü Kemal Süleymanoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Gündüz, Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Celal Tekinbaş, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Yakup Aslan, Vefa Sağlık Konfederasyonu Genel Sekreteri Celil Peynirci, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Başkanı Dr. Haluk Şener Özpolat, KARSAMED yetkilileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Şahin
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER