14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Elazığ Valisi Erol: -Planlaması yapılan bölge hastanesinin de kurulmasıyla, Elazığ bölgenin sağlık merkezi olma iddiasını daha da güçlü hale getirecektir


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Valisi Muammer Erol, kente yapılması planlanan bölge hastanesinin kurulmasının Elazığın bölgenin sağlık merkezi olma iddiasını daha da güçlü hale getireceğini bildirdi.
     Erol, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, insanlık tarihi boyunca tıp ve sağlığa duyulan ilginin devam ettiğini, hekimlerin insana bahşedilen beden ve ruh sağlığını korumak ve yaşatmak adına kutsal ve çok anlamlı bu görevi çağlar boyunca yerine getirdiklerini belirtti.
     Hayatın her alanında olduğu gibi tıp alanında da bilimsel gelişmelerin yaşandığını, yüzyıllar boyunca devam eden geleneksel tıp yöntemlerinin yerini modern tıbba bıraktığını vurgulayan Erol, modern tıp alanındaki gelişmelerin Cumhuriyetin kuruluşu sonrası hızlı bir şekilde sürdüğünü, bugün gelinen noktada sağlık alanındaki verilerde Türkiyenin önemli bir noktaya ulaştığını aktardı.
     Elazığın sahip olduğu sağlık altyapısıyla uzun yıllardır bölgenin sağlık merkezi konumunda olduğunu açıklayan Erol, şunları kaydetti:
     Elazığda kurulu bulunan kamu ve özel sağlık tesisleri gerek Elazığ halkına ve gerekse bölge halkına sağlık hizmeti vermektedir. Planlaması yapılan bölge hastanesinin de kurulmasıyla Elazığ bölgenin sağlık merkezi olma iddiasını daha da güçlü hale getirecektir. Elazığın bölgenin sağlık merkezi olma hedefinin gerçekleşmesinde hekimlerimiz ve tüm sağlık personellerimiz gerekli özveri ve duyarlılığı göstererek hizmete devam etmektedirler.
     Hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstlendikleri bu kutsal görevi başarı ile sürdürecekleri inanç ve temennisiyle, başta Elazığda olmak üzere yurdumuzun dört bir yanında sağlık hizmeti veren tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, başarılarının devamını dilerim.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER