14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Bilecik Sağlık Müdürü Dr. Fidan: Sağlık çalışanları, zor bir görev üstlendiğinin bilincindedir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, sağlık çalışanlarının, zor bir görevi üstlendiğinin bilincinde olduğunu bildirdi.
     Dr. Fidan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşında İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinin şehit olması nedeniyle o yıl İstanbul Tıp Fakültesinin mezun veremediğini hatırlatarak, tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andıklarını kaydetti.
     Sağlık görevinin önemini topluma anlatmanın gerekli olduğunu ifade eden Dr. Fidan, şunları bildirdi:
     Sağlık çalışanları, zor bir görev üstlendiğinin bilincindedir. Bilecik Sağlık Teşkilatı olarak bu zor görevi başarmak için buradayız. Sağlıkta dönüşümle vatandaşların geçmişte yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmayı, vatandaşlar ile hekimler arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçladık. Önce insan diyerek oluşturduğumuz sağlıkta dönüşüm programı ile büyük işler başardık. Sağlıkta dönüşüm programı ile bir yandan insanımız hak ettiği insan onuruna yakışır sağlık hizmetine kavuşurken, diğer yandan da hekimlerimiz başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız insanımızın gönlündeki hak ettiği yeri kazanmaya başlamıştır.
    
     -CHP Bilecik İl Teşkilatı-
    
     CHP Bilecik Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, sağlıklı hayatın, insanlar için vazgeçilmez temel bir hak olduğu belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Önce insan anlayışı ile herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması büyük önem taşımaktadır. Cumhuriyetin ilanından sonra, ülkemizde sağlık eğitimi ve hizmetleri yaygınlaştırılmıştır. Hiç kuşkusuz ki, bu alanda doktorlarımızın fedakarlıkları ve meslek aşkları sayesinde insanın yaşam kalitesini yükseltmede ve hastalarını sağlığına kavuşturmak adına kutsal saydığımız önemli zor bir görevi üstlenmişlerdir. Sağlık alanında gece gündüz her yerde her koşulda büyük özveri ile görev yapan kendisini insana hizmet ilkesine adamış doktorların ve sağlık personelinin insanları en hızlı şekilde sağlığına kavuşturma çabasını ve aynı zamanda sağlıklı olan insanların sağlığını koruma çabasını takdir ediyoruz.
    
     -Osmanelide hasta ziyaretleri-
    
     Osmaneli ilçesinde, 14 Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Osmaneli ilçesinde evde bakım hizmeti gören hastalar ziyaret edildi.
     Kaymakam Ali Ada ve eşi Ayfer Ada, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nihal Akpınar, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ferhat Damkacı ve Hastane Müdürü Sinan Mut, kentte evde bakım hizmeti gören hastaları ziyaret etti.
     Hastalarla bir süre sohbet eden Ada ve beraberindekiler, evde bakım hizmeti gören hastalarla bir süre sohbet ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Hasta ve hasta yakınları evde bakım hizmetlerinden memnun olduklarını ve emeği geçenlere teşekkür etti.
     Ada, daha sonra Osmaneli Devlet Hastanesinde düzenlenen törende, sağlık hizmetlerin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınmasının sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsendiğini söyledi.
     Gerek Türkiyede gerekse Osmanelide sağlık alanında önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini anlatan Kaya, Vatandaşlarımız hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadır. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmiştir dedi.
     Konuşmaların ardından 14 Mart Tıp Bayramı anısına hazırlanan yaş pasta kesilerek, hastane personeli ve hastalara ikram edildi.
    
     -Bozüyük Belediye Başkan Vekili Bakıcı-
    
     Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlığın yaşam için temel şart ve anayasal bir hak olduğunu bildirdi.
     Bakıcı, günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergesinin bir kolunun da sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta olduğunu belirtti.
     Bu noktaya erişmek için fiziki şartların yanı sıra sağlık çalışanlarına da büyük görevler düştüğünü vurgulayan Bakıcı, şunları kaydetti:
     Gece gündüz, her yerde ve her koşulda büyük özveriyle, heyecanla görev yapan, kendisini insana hizmet ilkesine adamış hekimlerimiz ve sağlık personelinin amacı, hastalanan insanları sağlığına kavuşturmak, aynı zamanda sağlıklı olan insanların da sağlığını korumaktır. Nitelikli, iyi eğitimli, her türlü hizmet koşullarında en iyi hizmet üreten, üretilen hizmetten memnun olan ve yarınlarına umutla bakan sağlık çalışanlarımızı görmek, geleceğe umutla bakan sağlıklı toplumların oluşumuna da katkı sağlayacaktır. Ülkemizin, tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi, hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmişlerdir.
    
     Muhabir: Saim Turan - Barış Eren - Mesut Tankulu / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER