14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -ESOGÜde, Tıp Bayramı etkinliği gerçekleştirildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Eskişehir Tabipler Odası, 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması düzenledi.
     Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Necla Özdemir Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasında, Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastanelerine tanınan imkanların ve verilen desteklerin üniversite hastaneleri de verilmesi gerektiğini bildirdi.
     Sağlıktaki düzenlemeler nedeniyle bundan 20 yıl sonra üniversitelerin hekim yetiştiremez duruma gelebileceğini ifade eden Prof. Dr. Gönen, hekim yetiştiren, uzmanlık eğitimi veren ve bilimsel araştırmalar yapması gereken üniversite hastanelerinin, mevcut rekabet ortamında, özel hastaneler ve konfor seviyesini yükseltmiş devlet hastaneleriyle rekabet etmekte güçlük çektiğini belirtti.
     Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yaşar da birer konuşma yaptı.
     Etkinlik kapsamında, meslekte 30, 40, 50 ve 60 yılı geride bırakan hekimlere teşekkür plaketi verildi.
    
     -Kazakistan ve Türkiye Arasında Tarihi ve Kültürel Bağlar Konferansı
    
     ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, ESOGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ile üniversitenin Bilimsel ve Kültürel Etkinlikler Kulübü Kazakistan ve Türkiye Arasında Tarihi ve Kültürel Bağlar konulu konferans düzenledi.
     Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki konferansta, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Kara, bir konuşma yaptı.
     Konuşmanın ardından ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Köksal, Prof. Dr. Karaya teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER