18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Candan, mesajında, dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve 98 yıl önce Çanakkalede yaşanan destanın dün olduğu gibi yarınlara da ışık tuttuğunu belirtti.
     Uzun zamandır Türkiyede oynanmaya çalışılan ve birliği bozma çabalarına en güzel cevabın 98 yıl önce Çanakkalede verildiğini ifade eden Candan, şunları kaydetti:
     Vatanımızın her bölgesinden, kökeni ne olursa olsun çoğu çocuk denebilecek yaşta Mehmetçikler, vatanları için şehit veya gazi olmuşlardır. Bizlere de bu güzel vatanı bırakmışlardır. Bu zafer cennet vatanın daima milletimizin olacağının, ebediyen hür ve bağımsız yaşayacağının da ispatıdır. Gençlerimize Çanakkalede ölmeyi emreden Ulu Önder Mustafa Kemali ve bu emre tereddüt göstermeden itaat edenleri ve öleceklerini bile bile çarpışan kahraman askerlerimizi iyi anlamalıyız. Onları ne kadar iyi anlatırsak büyük zaferler kazanan bu büyük milletin evlatları olduklarını daha iyi kavramalarını sağlarız.
     Çaycuma Belediye Başkanı Gülşen de Türk ulusunun en önemli destanlarından olan Çanakkale Zaferinin tarihin akışıyla birlikte bir milletin kaderini değiştiren ve dünya tarihine geçen kahramanlık mücadelesi olduğunu belirterek, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün silah arkadaşlarıyla birlikte emperyalizme karşı kazandığı bu destansı zafer, Türk Ulusunun bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını verdi ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş-Hüseyin Tıraş/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER