18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Ankaranın Polatlı, Kazan, Şereflikoçhisar, Beypazarı ve Çubuk ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi


ANKARA (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Polatlı, Kazan, Şereflikoçhisar, Beypazarı ve Çubuk ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Polatlıda ilk tören Sakarya Şehitliğine çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra şehitliğe geçilerek dua okundu.
     Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende, Mücahit Aksoya devlet övünç madalyası takdim edildi.
     Hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve Silahını Vermeyen Şehit adlı oyun sahnelendi.
     Törenlere Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu Füze Okulu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Yakup Çelik, 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Yeni, Cumhuriyet Başsavcısı Naim Karaağaç, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Okuducu, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve davetliler katıldı.
    
     -Şereflikoçhisar-
    
     Şereflikoçhisarda ilk tören, Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başladı.
     Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde devam eden törende Vanın Çaldıran ilçesinde kaçakçıklarla yapılan takip sonucunda geçirdiği trafik kazası sonucunda şehit olan Polis Memuru Volkan Alıcı ile Afganistandaki helikopter kazasında şehit olan Yüzbaşı İlker Aydının ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.
     Takdim sırasında şehit yakınlarının duygulandıkları gözlendi.
    
     -Kazan-
    
     Kazanda ilk tören, Mili Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     Halk Eğitim Merkezindeki etkinlikte Kazan Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri şiir, oratorya, tiyatro ve halk müziği konseri sundu.
     Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel, Kazan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Özhana çiçek verdi.
     Törene, Kaymakam Veysel Beyru, 4. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Beyhan Sarı, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
    
     -Beypazarı-
    
     Beypazarında Atatürk Parkında düzenlenen törene, Beypazarı Kaymakamlığına vekalet eden Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak, Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Garnizon Komutanı Ramazan Çalım, Jandarma Komutanı Serkan Sezen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Temur, daire amirlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Beypazarı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
     Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, beypazarı Ticaret Lisesi salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler şiirler okudu ve kahramanlık türküleri seslendirdi.
    
     -Çubuk-
    
     Atatürk Parkında düzenlenen törene Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Doğanay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzal, Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan ile şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Çubuk Halk Eğitim Merkezinde devam eden anma etkinliklerinde, Çubuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkaleden Cennete Yürüyüş ve Bir Hilal Uğruna adlı oyunlar sahnelendi.
     Kaymakam Şahin, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşının 14 ay ay sürdüğünü ve her üç evden birinden şehit verildiğini söyledi.
     Şahin, şöyle konuştu:
     Allah rızası için savaşan milletin askerleri yenilmez ve yenilmedi de. Düşman tarafından bütün planlar Çanakkale Savaşının kaybedileceği yönünde yapılmıştı. Böyle iken bu savaş kazanılmıştır. Bu ruhun olduğu gibi sürmesini istiyorum. Düşmanlar görmüşlerdir ki bu millet savaş meydanlarında asla yenilmeyecek. O zaman bu milleti yenmek için farklı türlerde senaryolar, oyunlar gerektiğini görmüşler ve o günden bu güne kadar yaşadığımız türlü sıkıntılar, birçok dar boğazların Çanakkaledeki yenilmişliğin bir payı vardır.
     Daha sonra Paşa Mezarlığında bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek, dua okundu.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER