2. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı

2. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı -Antalyada 9 Şubata kadar devam edecek şenlik boyunca minikler, tiyatro eserlerini ücretsiz izleyebilecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı.
     Büyükşehir Belediyesi ve Kırmızı Kalem Tiyatro işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliğinin açılış töreni, Yenimahalle Kültür Merkezinde yapıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan, Sakarya-Fırat dizisinin en genç oyuncusu Deniz Kaynak, Atatürk biz çocuklara büyük bir bayram hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da bize bir tiyatro şenliği armağan etti. Siz çocuklarınızı unutmadınız, biz de sizin yaptıklarınızı unutmayacağız dedi.
     Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı Başkanı Tamer Levent ise bu tür festivaller düzenlenirken okulların tatil olmadığı zamanların tercih edildiğini, ancak bu şenliğin şubat ayında çocukları toplamayı başardığını vurguladı. Levent, Bakıyorum her yer tıklım tıklım dolu. Festivaller genelde 5 yaşında kimliğini bulur ama Antalyada ikinci yılında çok başarılı. Sayın Başkan Akaydını ve emeği geçenleri tebrik ediyorum diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, çocuklara ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Şenliğin Antalya için önemine işaret eden Akaydın, daha önce de Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali yaptıklarını anımsattı. Şenliğe katılımdan duyduğu mutluluğu dile getiren Akaydın, Hepsinden önemlisi burada özgüveni yüksek ve çok sevimli çocuklar görüyorum. Hem onları hem de onları yetiştiren velileri kutluyorum dedi.
     Şenlik kapsamında 9 Şubata kadar çocuklara yönelik tiyatro oyunları ücretsiz olarak sahnelenecek. Antalyanın yanı sıra İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir ile Almanyanın Nürnberg kentinden tiyatro gruplarının katıldığı şenlik boyunca her gün çocuklar için Yenimahalle Kültür Merkezinde kukla, fotoğraf ve dans; yetişkinler için ise drama atölyeleri kurulacak.
     Gösterimler ise Yenimahalle Kültür Merkezi, AKM ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosunda olacak.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER