23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Bayram Samsun, Çorum, Ordu, Sinop, Amasya ve Giresunda coşkuyla kutlandı


SAMSUN (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Samsun, Çorum, Ordu, Sinop, Amasya ve Giresunda coşkuyla kutlandı.
     Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürkün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlattı.
     Çocuklara verilebilecek en güzel hediyenin iyi bir terbiye ve eğitim olacağını ifade eden Cora,Velilerimiz ve çocuklarımız müsterih olsunlar. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hak ettikleri kalite ve güvenli eğitimi vermenin çabası içindeyiz. Dolayısıyla devam eden yeniden yapılanma sürecinde büyük bir azim ve kararlılıkla çalışıyoruz. Dünyadaki değişimi yakalayarak insanımıza daha kaliteli eğitimin kapılarının açılacağını düşünüyorum" dedi.
     Konuşmanın ardından çeşitli okullardan öğrenciler şiirler okudu, folklor ve müzik gösterileri sundu.
     Törene, Vali Hüseyin Aksoy, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berkant Göktan, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Çorum-
    
     Çorumdaki törenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, saygı duruşu öncesinde Atatürk ve silah arkadaşlarının isminin anılmadığı gerekçesiyle programın sunucusuna tepki gösterdi. Kısa süreli gerginlik, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girginin müdahalesiyle yatıştırıldı.
     Buradaki törenin ardından Atatürk Spor Salonunda Çocuk Şenliği düzenlendi. Burada, Merkez Mimar Sinan İlkokulu ile Yavuz Sultan Selim İlkokulu öğrencileri gösteriler sunuldu.
     Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikleri, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Saraç ile öteki ilgililer de izledi.
     Etkinlikler kapsamında, fuar alanında açık hava çocuk etkinlikleri düzenlenecek.
    
     -Ordu-
    
     Ordudaki törenler, Şarkiye Mahallesindeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Daha sonra Vali Orhan Düzgün, Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Vali Düzgün, 5. sınıf öğrencisi Yağmur Demirhana temsili olarak makamını devretti.
     Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonundaki törende ise hafta boyunca gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Çeşitli gösterilerin yapıldığı kutlamalara, Vali Orhan Düzgünün yanı sıra CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Belediye Başkanı Seyit Torun,Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Sinop-
    
     Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sinopta törenle kutlandı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt ve beraberindekiler tarafından Sinop Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Öğrencilerin şiirler okunmasından sonra jimnastik gösterileri yapıldı. İlkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen "Çocuk Gözüyle Ulusal Egemenlik" konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Ahmet Cengiz tarafından ödülleri verildi.
     Törenlere, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Amasya-
    
     Amasyadaki törenler, Yavuz Selim Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir, çocukların bayramını kutladı. Öğrencilerin dans ve halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.
     Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Özden Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt ile öteki ilgililer katıldı.
     Tören sonrası, Amasya Valisi Öz, beraberindekilerle köy okullarında eğitim gören başarılı öğrencilerle yemek yedi, ardından da "23 Nisan pastası"nı kesti.
    
     -Giresun-
    
     Giresunda Gazipaşa İlkokulunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Öğrencilerin şiirler okudu, oratoryo ve halk oyunları gösterileri sundu. Spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisanın Türk tarihi açısından dönüm noktası olduğunu söyledi.
     Halkın katılımını artırmak amacıyla törenleri kentteki okullarda gerçekleştirdiklerini ifade eden Akkurt, "Giresunda 22 okulumuzda bugün bayram coşkusu yaşanıyor. Bu yıl 23 nisan coşkusunu stadyumlarda değil, okullarımızda yaşıyoruz. Buradaki amaç, mahallemizde ve okulumuzda, çocuklarımızla mahalle sakinlerimizi, velililerimizi bir araya getirmek, coşkuya tüm halkımızı katmaktır" dedi.
     Kutlamalara, Vali Vekili Bekir Ergök, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu ile veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER