23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KARS (A.A) - Sarıkamışta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.
     Sarıkamış Gaziler Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü salonunda devam etti.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen yaptığı konuşmada, gençlerin taşıdığı bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunu söyledi.
     Türkiyenin dünyadaki saygın yerini alacağını ifade eden Dağdelen, "Sevgili öğrenciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, uğruna binlerce şehit verilen bu vatanı Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu vatanı onlara bırakıyorum ve biliyorum ki gözüm arkada kalmayacak diyerek geleceğimiz olan çocuklarımıza ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar çok güvendiğini bir kez daha gösterdi" dedi.
     Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunu ekipleri gösteri sundu. Bayramı etkinlikleri kapsamında okullar arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, masa tenisi, atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
     Törene Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Jandarma Komutanı Şener Şen, Emniyet Müdürü Cem Boçkay, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER