3 ay önce boksa başladı Türkiye

3 ay önce boksa başladı Türkiye şampiyonu oldu -Karsta arkadaşından etkilenerek boksa başlayan 16 yaşındaki lise öğrencisi, katıldığı Yıldız Genç Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında kilosunda birinci oldu -Boksör Aydemir: M


KARS (A.A) - Çağlar Sefertaş - Sarıkamış ilçesinde arkadaşından etkilenerek boksa başlayan 16 yaşındaki Gizem Aydemir, katıldığı Yıldız Genç Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasında kilosunda birinci oldu.
     Sarıkamış Spor Lisesinde öğrenim gören Gizem Aydemir, 3 ay önce bir kız arkadaşından etkilenerek boks yapmaya başladı. Bu süre içerisinde düzenli olarak antrenmanlarına devam eden Aydemir, Ispartada 12-17 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yıldız Genç Büyük Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonasına katıldı. Bu şampiyonada 3 rakibini eleyen Aydemir, yıldız bayanlarda kilosunda birincilik aldı.
     Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınıf arkadaşından etkilenerek kısa bir süre önce boksa başladığını söyledi. Daha önce de boks yapmak istediğini, ancak cesaret edemediğini anlatan Aydemir, antrenörü Ayhan Sönmez ile tanıştıktan sonra şampiyonaya hazırlandığını ifade etti. Aydemir, kazandığı birincilik madalyasının kendisine güvenini artırdığını belirterek, şöyle konuştu:
     Derece aldığım şampiyonadan önce sadece 3 ay boks yaptım. Şimdi Avrupa Şampiyonasına gitmek için çalışıyorum. 25 gün sonra milli takım kampına gideceğim. Orada kendimi daha fazla geliştirip Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Sarıkamışta öğrenim görüyorum. Her gün oradan buraya gelerek antrenman yapıyorum. Milli boksör Gülsüm Tatar ile arkadaşımın aracılığıyla tanıştım. Onun gibi olmak istiyorum. Şampiyonaya o da geldi, köşemize çıktı. Bize moral verdi. Bana kaybedersen üzülme ben ilk maçımda ringden dayak yiyerek geldim, sonradan çalıştıkça olur dedi. Onunla konuştuktan sonra heyecanım da kalmadı.
     Aydemir, ailesinin de kendisine destek verdiğini belirterek, Olumlu karşıladılar. Her gün Sarıkamıştan Karsa gidip gelmeme izin veriyorlar. Kız arkadaşlarımın yerinde olsam boksa gelirim diye konuştu.
    
     -Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonluğu-
    
     Antrenör Ayhan Sönmez de Gizem Aydemirin spora fiziki olarak yatkın olduğunu söyledi. Sönmez, Aydemiri şampiyonaya birinci olma ümidiyle götürmediklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Devamlı maç yapamadığımız için seneye bir tecrübe olsun diye götürdük. Her gün yaptığımız antrenmanlarda daha çok teknik ve taktik çalışmayla bir yıllık sporcunun çalışma seviyesine getirdik. Gizem ilk maçında iyi maç yaparak 2 yıllık boksörü yendi. Kısa süre içinde iyi bir yere geldi ama hedefimiz bu değil, hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonluğu. 15 gün sonra milli takım kampına alınacak. Kamptan sonra da Avrupa Şampiyonası için İtalyaya gidilecek. Gizemin hem ilimizi hem de ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğine inanıyorum.
     İtalyada düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Bayan Boks Şampiyonasının takviminin önümüzdeki günlerde belirleneceğini vurgulayan Sönmez, Aydemirin Avrupa Şampiyonasında da başarılı olacağına inandığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 3 ay önce boksa başladı Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER