4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü -Prof. Dr. Camcı: Doğru yaklaşımlarla tüm kanserlerin üçte biri önlenebilir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celaletdin Camcı, doğru yaklaşımlarla tüm kanserlerin üçte birinin önlenebileceğini söyledi.
     Camcı, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Gaziantep Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, kanserin dünyadaki ön önemli hastalıklardan biri olduğunu belirtti.
     Kanserin, geçmiş dönemde en çok öldüren enfeksiyon hastalıklarından kat kat daha fazla öldürücü özelliğe sahip hale geldiğini aktaran Camcı, şöyle konuştu:
     Dünyada önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde en sık rastlanan hastalık grubu içerisinde yer alacaktır. Kanser sadece sağlığı ilgilendiren bir sorun değildir. Sosyal, ekonomik, kalkınma, insan hakları alanlarını ilgilendiren çok farklı yönleri vardır. Kanser küresel bir salgındır. Her yaştan, her sosyoekonomik kesimden insanı ilgilendiren, gelişmekte olan ülkelerde de önemli bir sorun olan yaygın bir hastalıktır. Bir zamanlar eşittir ölüm kabul edilen bir çok kanser türü artık tamamen iyileştirilebilmekte ve bir çok bireyde kanser etkin olarak tedavi edilmektedir. Doğru yaklaşımlarla tüm kanserlerin üçte biri önlenebilir.
     Önümüzdeki 20 yıl içerisinde kansere yakalanması beklenilen insan sayısının yıllık olarak yaklaşık 1 buçuk milyon kişinin üzerinde olacağını aktaran Camcı, bu rakamın bir çok şehir nüfusundan daha fazla olduğunu bildirdi.
     Bunların önlemenin mümkün olduğunu dile getiren Camcı, bununla ilgili olarak kişilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Dünya Kanser Günü her yıl 4 Şubat Gününde UICC tarafından, UICC üyeleri, ortakları ve tüm dünyanın küresel kanser salgınına karşı birlikte karşı çıktığı bir aktivite olarak düzenlenmektedir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 4 Şubat Dünya Kanser Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER