4. Muay Thai Üniversiteler Türkiye Şampiyonası

4. Muay Thai Üniversiteler Türkiye Şampiyonası -Şampiyona, 45 üniversiteden 320 sporcunun katılımıyla başladı


MUĞLA (A.A) - 4. Muay Thai Üniversiteler Türkiye Şampiyonası, Muğlada başladı.
     Türkiye Muay Thai Federasyonu ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliğinde Dalaman Atatürk Spor Salonunda düzenlenen şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, şampiyonaya katılan sporculara başarı diledi.
     Türkiye Muay Thai Federasyonu Başkanı Halil Durna ise federasyonlarının Türkiyede 7 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu kaydetti.
     Muay thainin karate ve boks tekniklerinin buluştuğu bir spor dalı olduğuna işaret eden Durna, "Bugün 40 binin üzerinde lisanslı sporcumuz, bin 500e yakın antrenörümüz, 100e yakın hakemimiz var. Çok kapsamlı organizasyonlar yapıyoruz. Bunlardan biri de Dalamanda yapmış olduğumuz üniversitelerarası şampiyonadır. Şampiyonada 45 üniversiteden 320 sporcu mücadele ediyor" dedi.
     Sporun her dalını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Durna, "Gençlerimizin daha sağlıklı, hür düşünen bireyler olarak yetişebilmesi arzu ediyoruz. Çünkü insanlar spor yaptığı zaman hem çevresi hem dünyaya bakış açıları değişiyor. Ailesine, ülkesine karşı sorumlulukların daha çok bilincine varıyor" diye konuştu.
     Durna, federasyonun Portekizde yapılacak Avrupa Şampiyonası ve Taylandda yapılacak Kral Kupasına hazırlandığını ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Portekizin Lizbon şehrinde yapılacak. Bu maçlar için hazırlıklarımız devam ediyor. Bu haftadan itibaren kamplarımız başlıyor. Türk milletini en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Buradaki faaliyetlerin ülkemizin tanıtımına çok ciddi katkısı olduğunu düşünüyorum."
     Şampiyona, 5 Mayısta sona erecek.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 4. Muay Thai Üniversiteler Türkiye Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER