7. İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7

7. İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7 Martta başlıyor -Festival kapsamında 23 ülkeden 41 grup, 200ün üzerinde gösterim yapacak


İZMİR (A.A) - Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri olarak gösterilen İzmir Uluslararası Kukla Günlerinin 7 Martta başlayacağı bildirildi.
     Festival direktörü Selçuk Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, 7 Mart - 6 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek festivale bu yıl 23 ülkeden 41 kukla tiyatrosu grubunun katılacağını, 45 oyunun sergileneceğini, 200ün üzerinde gösterim yapılacağını belirtti.
     Kapalı mekanlarda gerçekleşecek gösterimleri 50 bine yakın seyircinin takip etmesini beklediklerini kaydeden Dinçer, açık alan etkinlikleriyle birlikte toplam katılımcı sayısının 200 bini bulacağını tahmin ettiklerini ifade etti.
     Bu yıl festivale Türkiyede ilk kez gösteri yapacak olan dünyanın en ünlü kukla tiyatrosu topluluklarından Sandglass Theatre (ABD), Hugo & Ines (Peru), Teatro Gioco Vita (İtalya), Theater Waidspeicher ve Familie Flözün (Almanya) katılacağını belirten Dinçer, farklı yaş gruplarına hitap eden oyunların sergileneceğini kaydetti.
     Dinçer, İzmirin dünyanın en önemli kukla merkezlerinden biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğine dikkati çekerek açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Dünyanın en büyük birkaç kukla festivalinden birini İzmirde düzenliyoruz. Şimdi yapmamız gereken İzmirde kukla sanatı adına ciddi üretimler yapılmasını sağlamak. Bu çabalar kısa sürede İzmiri bu alanda büyük markalaştıracaktır.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 7. İzmir Uluslararası Kukla Günleri 7 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER