8 Marta Dünya Kadınlar Günü

8 Marta Dünya Kadınlar Günü


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, en büyük temenninin kadına şiddetin son bulması ve kadınların sosyal hayatta her zamankinden daha çok yer alması olduğunu bildirdi.
     Ulupınar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milli mücadelede, vatanın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk kadınının, Cumhuriyetin en önemli mimarlarından olduğunu belirtti.
     Toplumların, medeniyet düzeyinin en önemli parçası olan kadınlara verdiği değerle ölçüldüğünü ifade eden Ulupınar, şunları kaydetti:
     Güçlü toplumlar sadece erkek bireylerle değil, kadın, erkek toplumu oluşturan tüm bireylerin birlikteliğinden meydana gelir. Yaşamımızın odağında yer alan ve şartlar ne kadar zor olursa olsun fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın, hayatın her alanında verdikleri mücadeleyle elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır. Bizlerinde en büyük temennisi, kadına şiddetin son bulması ve kadınlarımızın sosyal hayatta her zamankinden daha çok yer almasıdır. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına sağlayacak şartları hazırlamak da hepimizin ortak sorumluluğudur.
    
     -AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan-
    
     AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da yayımladığı mesajında, insanlık tarihinin başlangıcından itibaren düzenli, huzurlu, güçlü ve sağlıklı toplumların temelini aile ve ailenin temelini de kadınların oluşturduğunu belirtti.
     Annelerin büyük özveriyle yetiştirdiği çocukların, geleceğin temelini oluşturduğunu ifade eden Candan, şunları kaydetti:
     Kadınlarımızın annelik görevi, ulviyetinin yanı sıra fabrikada işçi, hastanede hemşire veya doktor, okulda öğretmen, adliyede avukat veya hakim, mecliste milletvekili gibi toplumsal yaşamdaki etkileri her geçen gün artmaktadır. Kendilerine borcumuzu hayat boyu ödeyemeyeceğimiz eli öpülesi kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyor kadına uygulanan her türlü şiddeti nefretle kınıyorum.
    
     -Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli-
    
     Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli de, yayımladığı mesajında, 8 Mart gününün kadın olmanın anlam ve önemi üzerine etraflıca düşünmek, samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınların karşılaştığı zorlukları ele almak için iyi bir fırsat sunduğunu belirtti.
     Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olduklarını ifade eden Kefeli, kadınların hak ettikleri yerlere ve layık oldukları mevkilere gelmelerinin vazgeçemeyecekleri bir hedef olması gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 8 Marta Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER