8. Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve

8. Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı açıldı -Vali Kızılcık: Trabzonu fuar ve kongre merkezi haline getirebilmek için gayret içerisindeyiz


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzonu fuar ve kongre merkezi haline getirilebilmek için gayret içerisinde olduklarını söyledi.
     Trabzon Dünya Ticaret Merkezinde, 8. Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı törenle açıldı.
     Vali Kızılcık, açılışta yaptığı konuşmada, fuarın hem Trabzon hem de bölge açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, Dünyada rekabetçi, merkez ülke ve merkez kent olabilmek için bilimsel çalışmalara ciddi anlamda ihtiyaç var. Bu açıdan otomotiv sektöründe çalışmalar aralıksız sürüyor dedi.
     Trabzonun her açıdan son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğini ifade eden Kızılcık, Trabzonu fuar ve kongre merkezi haline getirebilmek için gayret içerisindeyiz. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor diye konuştu.
     Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce ise konuşmasında, derneklerinin önemli misyonları arasında yer alan otomotiv fuarlarının, sektörlerinin devamının sağlanması açısından önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Fuarlar, sektöre enerji vermesinin yanında tüm markaların tüketiciyle buluşmasına ve sektörümüzün geniş kitlelere tanıtımına büyük katkı sağlıyor. 1990lı yılların başında başlayan fuar çalışmaları, 1996-2011 yılları arasında toplam 1 milyon 550 bin metrekare fuar alanında 64 adet fuar ve 6.5 milyonu aşan ziyaretçiyle sektördeki son teknoloji ürünleri yakından görme imkanı sağlamıştır.
     Fuarın açılış törenine Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
     Yaklaşık 30 firmanın katıldığı fuar, 10 Haziran tarihine kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 8. Trabzon Otomotiv, Ticari Araç ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER