8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür

8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği -Çubuk Belediye Başkanı Özden: -Dünya artık Türkçe Konuşmaya başladı Biz de bu yıl festival yerine, Türkçe bir kelime olan şenliki kullanacağız


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği için hazırlıklar devam ediyor.
     Yurdun çeşitli illerinden vatandaşların ve Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği, Atatürk, PTT, Kıbrıs caddeleri ile Atatürk Parkı gibi geniş bir alanda yapılacak. Şenlikte düzenlenen eğlence ve konserlerin yanı sıra yöresel ürünlerin sergileneceği stantların da kurulduğu şenlikte, stant satışları başladı.
     Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, şenlikte stant kurmak isteyenlerin hemen başvurmaları gerektiğini belirterek, Yaklaşık 9 metrekare olan stantlar 500 TLye satılmaktadır. Şenlik alanına bu yıl yaklaşık 230 stant kurulacak. Bu nedenle stant için başvurmak isteyenlerin yerlerini alabilmeleri için acele etmeleri iyi olur. Stant almak isteyenler AK Masaya başvurularını yapabilir dedi.
     Şenliğin ilçeye has bir marka olduğunu dile getiren Özden, 4 gün sürecek olan şenlikte sahne alacak sanatçıların da belirlendiğini söyledi. Başkan Özden, bu yıl Uğur Işılak ve Zaranın da şenliğe renk katacağını bildirdi.
     Bundan önceki 7 organizasyonda festival ibaresinin kullanıldığını, ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçekin isteği üzerine yabancı kelime olan festival yerine, bu yıldan itibaren Türkçe olan şenlik kelimesini kullanacaklarını vurgulayan Özden, Dünya artık Türkçe konuşmaya başladı, dünya Türkçe konuşurken, biz İngilizce, Fransızca kelimeler kullanamazdık. TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek Beyin ilçemizde, Beypazarında ve Türkçe Olimpiyatlarında bizlere verdiği mesajı aldık. İsminin şenlik olmasıyla içeriğinden hiçbir şey değişmeyecek ve daha da artı şeyler katacak dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner / Mehmet Yılmaz Atila
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER