9 Mayıs Dünya Çölyak Günü

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü -İzmitte 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi


KOCAELİ (A.A) - İzmitte 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla Kocaeli Metabolik Hastalıklar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MET-DER) tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.
     Sabri Yalım Parkında toplanan dernek üyeleri ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çölyak hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak için ellerinde taşıdıkları pankartlarla Kocaeli Valiliği tören alanına yürüdü.
     MET-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Atar, burada yaptığı açıklamada, çölyak hastalığının her yaşta ortaya çıkabileceğini söyledi.
     Fenilketonüri (PKU) hastalığının da kalıtsal metabolik bir hastalık olduğunu anlatan Atar, dünyada en sık Türkiyede görüldüğünü ve doğan her 4 bin, 4 bin 500 çocuktan birinin PKUlu doğduğunu kaydetti.
     Atar, her iki hastalık grubunda olanların özel ve glutensiz gıdalarla ömür boyu beslenmek zorunda olduğunu hatırlatarak, "Ürünlerin bir çoğu yurt dışından geldiği için çok pahalıdır. Şu anda da fenilketonüri hastalarının ürünleri bazı aksamalar yüzünden gümrükten geçememektedir. Bu sorunların biran önce giderilmesini bekliyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER