Mardinde 2. Dış Politika Çalıştayı düzenlenecek

Mardinde 2. Dış Politika Çalıştayı düzenlenecek -Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünde, Mardin Artuk Üniversitesi ile SETA Vakfının işbirliğiyle düzenlenecek çalıştaya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katılacak


MARDİN (A.A) - Mardin, 2. Dış Politika Çalıştayına ev sahipliği yapacak. Çalıştaya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katılacak.
     Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK), Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) ve Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA)nın işbirliği ile 7-10 Haziran tarihlerinde, Mardinde, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın katılımıyla 2. Dış Politika Çalıştayı düzenleniyor.
     Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının da destek verdiği çalıştayda, Uluslararası Örgütler ve Küresel Düzen, Ortadoğu Gündemi, Çatışma Çözümleri, Dış Politika, Yeni Alanlar ve Kurumlar ile Dünyada ve Türkiyede Kamu Diplomasisi temalı beş çalışma grubu yer alacak.
     Çalıştaya 20ye yakın üniversiteden 30 akademisyen ile 40 üniversiteden 80i aşkın yüksek lisans ve doktora öğrencisi katılacak. Çalıştayda ayrıca Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, TİKA ve diğer resmi kurumlardan 20ye yakın uzman, araştırmacı ve katılımcı bulunacak.
     Çalıştay, Başbakan Yardımcısı Bozdağın yanı sıra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, SETA Dış Politika Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, Başbakan Başmüşaviri ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Kalın, 2010-2012 AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlunun açılış konuşmaları ile başlayacak.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde 2. Dış Politika Çalıştayı düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER