Üstün zekalı çocuklar, Şükran Köyünde eğitim

Üstün zekalı çocuklar, Şükran Köyünde eğitim alacak


KONYA (A.A) - Konyanın 9-13 yaş arasındaki üstün zeka ve yetenekli çocukları Sonsuz Şükran Köyünde açılacak bilim ve sanat yaz okulu atölyelerinde sanatın değişik dallarında eğitim görecek.
     Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) belirlediği üstün zekalı 30 öğrencinin Sonsuz Şükran Köyündeki kerpiç evlerde 19-20 Haziran tarihleri arasında atölyelerde değişik branşlarda sanat eğitimi alacağını söyledi.
     Açılacak atölyelerde katılımcı öğrencilere objeye, eşyaya, doğaya bakma konusunda farklılıkların öğretileceğini de kaydeden Taşdiken, şunları kaydetti:
     Bu etkinlikten amacımız çocuklarımıza hayata farklı bakmayı öğreteceğiz. Aynı zamanda her şeyin para demek olmadığını, idealizmin ve inandığın değerler uğruna ısrarlı çalışmaların ne demek olduğunu dünyadan örneklerle anlatacağız. Birçok sanatçı arkadaşlarımızın açacağı atölyelerde, seramik, fotoğraf, sinema, doğa ve insan vücuduyla ilgili temel bilgiler de verilecek. Katılımcılara, programın sonunda belgeleri verilecek, ayrıca her yıl farklı bir öğrenci grubuyla bu çalışmalar devam edecek. Eğitimler doğal hayatın içerisinde, kerpiç evlerde olacak, öğrenci grupları yine bu evlerde misafir edilecekler.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar / Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Üstün zekalı çocuklar, Şükran Köyünde eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER