ABD Başkanı Obama için barış demliği

ABD Başkanı Obama için barış demliği yaptı -Trabzonda 40 yıldır bakır işleyen Ali Çavuş, dünya barışına katkı sağlaması için ABD Başkanı Obamaya vermek üzere 4 ay çalışarak 2 metre 5 santimetre boyunda ve 80 kilogram ağırlığında b


TRABZON (A.A) - Trabzonda 40 yıldır bakır işleyen Ali Çavuş, dünya barışına katkı sağlaması için ABD Başkanı Barack Obamaya vermek üzere 4 ay çalışarak 2 metre 5 santimetre boyunda ve 80 kilogram ağırlığında barış demliği yaptı.
     Çavuş, Bakırcılar Çarşısındaki iş yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bakırcılığı yaklaşık bir asırdır dede mesleği olarak sürdürdüklerini belirterek, insanlara kalıcı bir şeyler bırakabilmek amacıyla barış demliği yapmayı amaçladığını söyledi.
     Demliğin yapımına 50 metrekarelik atölyesinde 4 ay önce başladığını anlatan Çavuş, Dünyada dökülen kanlar bütün insanları üzdüğü gibi, ülke olarak bizi de çok etkiliyor. Ben bu anlamda bir bakır ustası olarak ne yapabilirim diye düşündüm ve sonunda bu barış demliğini yapmaya karar verdim dedi.
     Çavuş, demliğin uzun ömürlü olması için en kalın bakırı kullandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Uzun emekler vererek ter döktüm. Demlik, makine kullanılmadan tamamen el dövmesiyle yapıldı. Ayrıca dünya barışını simgelediği için üzerine ağzında zeytin dalı bulunan güvercin işledim. Demliğin yapımında oğlum ve bir usta bana yardımcı oldu. Sayın Obama Amerikada dünya barışı için yola çıktığını söylüyor. Bende Trabzondan bu barış demliğini yaptım ve almasını istiyorum. Böylelikle dünya barışına daha fazla katkı sağlayacağına inanıyorum. Sonuçta ABD dünyada sözünü duyuran bir ülke.
    
     -15 bin bardak çay demlerim-
    
     Demliğin 15 bin bardak çay kapasitesi olduğuna dikkati çeken Çavuş, Bu demlik ne kadar dev demlik olsa da kullanım amaçlıdır. 15 bin bardak çayı ben bununla demlerim ve insanlara ikram ederim diye konuştu.
     Çavuş, demlik için Guinness Rekorlar Kitabına başvuruda bulunacağını belirterek, şunları söyledi:
     Yakın bir zamanda Çinde 1 metre 80 santimetre boyunda çini bir demlik yapıldı ve dünyanın en büyük demliği denildi. Ben ise 2 metre 5 santimetre boyunda demlik yaptım. Dolayısıyla bu demliğin Guinness Rekorlar Kitabında yer almasını istiyorum.
     Çavuş, geçen yıl kentte yapılan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarında (EYOF) sergilenmek üzere, 1 metre 40 santimetre boyunda ve üzerinde hamsi logosu bulunan bakır bir demlik yapmıştı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber ABD Başkanı Obama için barış demliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER