Acıpayamda çiftçiler bilgilendirildi

Acıpayamda çiftçiler bilgilendirildi


DENİZLİ (A.A) - Acıpayam Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilerin bilinçlenmesi amacıyla Bitki Koruma Ürünü Uygulama Semineri düzenlendi.
     Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdurrahman Oymak, "Acıpayam 463 bin dekar tarım arazisine sahip. Bunun yüzde 50sinde sulu tarım yapılmakta" dedi.
     İlçede 2000 yılına kadar bitki ve meyve yetiştiriciliğini artmasına rağmen bu oranın 2000 yılından sonra düşüşe geçmesinin sebeplerine değinen Oymak, "Son yıllarda bölgemizde hayvancılık arttı. Acıpayam 69 bin 81 adet büyükbaş hayvan sayısı ile Denizlide birinci sırada bulunmakta" diye konuştu.
     Ziraat Mühendisi Remzi Şenelin fidan yetiştiriciliği ve mazot gübre desteklemeleri hakkında katılımcılara sunum yaptığı seminerde Veteriner Hekim İbrahim Özel ise hayvancılık, sığırcılık ve desteklemeleri hakkında bilgi verdi.
     Veteriner Hekim Esma Caner ise Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına sebep olan ölümcül kenelerden korunma hakkında bilgilendirme yaptı.
    
     Muhabir: Ramazan Alkan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Acıpayamda çiftçiler bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER