Adanada Jandarma operasyonları

Adanada Jandarma operasyonları -İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geçen yıl yapılan uygulamalarda çeşitli suçlardan, toplam 5 bin 942 kişinin yakalandığı bildirildi -Operasyonlarda, 2 ton 123 bin kilogram kubar esrar, 257


ADANA (A.A) - Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geçen yıl yapılan operasyonlarda, çeşitli suçlardan toplam 5 bin 942 kişinin yakalandığı bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, jandarmanın 173üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Şehit Tuğgeneral Temel Cingöz Kışlasında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koç ve diğer tüm personelin katılımıyla kutlama töreni yapıldı.
     Törende Adana İl Jandarma Komutanlığınca yapılan faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.
     Buna göre, 14 Haziran 2011-14 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılan kaçakçılık olaylarına karşı yol kontrol ve arama faaliyetlerinde 910 olaya müdahale edildi, toplam bin 130 kişi yakalandı.
     Operasyonlarda, 2 ton 123 bin kilogram kubar esrar, 257 bin 108 kök kenevir bitkisi, 40 bin cinsel uyarıcı hap, 939 bin 619 adet sigara, 6 bin 594 kilo çay, 29 bin 400 litre akaryakıt, 6 bin 500 litre sahte içki, bin 323 şişe kaçak içki, bin 331 adet tarihi eser ile çeşitli çap ve markada 27 adet silah ve bu silahlara ait 954 adet muhtelif fişek ele geçirildi.
     Suç örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda da 8 suç örgütüne müdahale edildi, toplam 97 kişi yakalandı ve bunlardan 30u tutuklandı. Yapılan operasyonlarda, 75 adet sahte fatura, 238 adet tapu senedi, 684 adet çek-senet, 97 adet cep telefonu, 12 adet bilgisayar, 110 adet sim kart, 106 adet CD ve bin 489 adet muhtelif suç aleti yakalandı.
     Ayrıca 3 bin 501 asayiş olayına müdahale edildi ve toplamda 4 bin 715 kişi yakalanarak, adli mercilere sevk edildi.
    
     -Faaliyetler-
    
     Jandarmanın 24 saat esasına göre yaptığı devriye faaliyetleri sonucunda, bölgede hayvan hırsızlığı ve motosiklet hırsızlığı olaylarında azalma olurken, çalınan motosikletler ve hayvanlar kısa süre içerisinde şüphelileriyle birlikte yakalandı.
     Konunun uzmanları tarafından, erkeklere yönelik eşlerine şiddet uyguladıkları takdirde karşılaşacakları hukuki yaptırımlar hakkında bilgi verildi, ayrıca koruma altına alınan aileler, bağlı bulundukları jandarma karakol komutanlıkları tarafından sık sık kontrol edildi.
     Adana İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde okula gitmeyen ve tarlalarda çalıştırılan çocukların eğitime kazandırılması maksadıyla çocuklarını tarlalarda çalıştıran aileler ve çocukları için eğitimin önemi hakkında bilgilendirme faaliyetleri yapıldı.
     Ayrıca kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilenen çocuklara yönelik olarak yürütülen Sevgiye Uzanan Eller Projesi kapsamında, Adana İl Jandarma Komutanlığı/Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan çocuk ve gençler, değişik dallarda sportif faaliyetlere yönlendirildi. Söz konusu çocukların bedensel ve ruhsal yönden daha sağlıklı bir hale gelmelerini sağlamak, aralarında kaynaşma ve bütünleşmeyi arttırmak, istismar edilmelerini önlemek amacı ile halk oyunları, satranç, futbol, voleybol, basketbol, artistik jimnastik, müzik korosu, masa tenisi etkinlikleri düzenlendi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada Jandarma operasyonları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER