Adana İl Jandarmadan Yıldırım ekip

Adana İl Jandarmadan Yıldırım ekip


ADANA (A.A) - Adana İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Yıldırım isimli ekip sorumluluk alanlarındaki faili meçhul cinayetleri çözmek için çalışıyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde, kırsal alanda işlenen cinayetleri çözmek için kurulan ve bir üsteğmen, iki astsubay ve beş uzman çavuştan oluşan ekip, olay yerindeki delilleri tek tek toplayarak çalışma yapıyor.
     Ekip güvenlik kamerası olmayan ve görgü tanığı bulmakta zorlanılan yerlerde işlenen suçlarda bile teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak çözülmesi imkansız gibi görünen cinayetleri aydınlatıyor.
     Basına tanıtılan ekip, 3 Mart 2012de hayvanlarını otlatan bir çoban, kayalıkların arasında yakılmış halde 2 cesetin kimliğini tespit etmişti.
     Ekipler kadınların kimliklerini belirleyebilmek amacıyla yaklaşık 100 kayıp kadının profilini çıkararak, araştırma yapmış, Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cesetler üzerinde yapılan inceleme sonucunda kadınlardan birinin göğsüne silikon takıldığını belirlenmişti.
     Silikonun üzerindeki seri numarasından yola çıkarak soruşturmayı sürdüren Yıldırım ekip, yanmış halde bulunan cesetlerden birinin Gülcan Ünlütaşkırana ait olduğunu tespit etmiş ve diğer cesedin ise DNA testinin ardından Bilgi Gürsoy Cana ait olduğu belirlenmişti.
     Ekip, iki kadını öldüren kişi ya da kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
     Karataş ilçesine bağlı Adalı köyü Taşlıyolak mevkisinde 2011 yılında bir kadın cesedi bulunması üzerine, çalışma başlatan özel ekip, toplanan delilleri incelediğinde gelişi güzel şekilde yırtılmış kağıt parçaları bulmuştu.
     Tek tek birleştirilen kağıt parçalarının uçak bileti olduğunu belirleyen ekipler, biletin Hülya Güler adına düzenlendiğini tespit etmişti. Maktulün yakınlarına bilgi verilmesinin ardından Adli Tıpta yapılan incelmede cesedin Hülya Gülere ait olduğu tespit edilmişti.
     Çalışmalarını genişleterek sürdüre ekip, olay günü çevrede hayvanlarını otlatan bir çobanın ifadesi doğrultusunda cinayeti Göksal Pekayılanın işlediğini belirledi.
     Zanlı, düzenlenen operasyonla kısa sürede yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece 28 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
    
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adana İl Jandarmadan Yıldırım ekip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER