Adıyamanda 15 bin öğrenci göz taramasından

Adıyamanda 15 bin öğrenci göz taramasından geçirilecek


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, McDonalds Çocuk Vakfının GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda sürdürdüğü Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı Projesi kapsamında 15 bin öğrenci göz taramasından geçirilecek.
     Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından oluşan bir ekibin, merkezde bulunan 38 ilköğretim okulunda 15 bin ilköğretim okulu öğrencisini göz taramasından geçireceğini söyledi.
     GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Adıyaman Valiliği ve McDonalds Çocuk Vakfı işbirliğiyle sürdürülen projenin Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Gaziantepin ardından Adıyamanda Aralık-Haziran ayları arasında devam edeceğini belirten Taş, böylelikle kalıcı göz kusurlarına neden olabilecek basit göz hastalıklarının erken teşhisi ile tedavisinin yapılacağını vurguladı.
     Bu şekilde göz kusurları nedeniyle eğitimden yeteri kadar yararlanamayan öğrencilerin başarısına katkı sunulacağına işaret eden Taş, Tespit edilen göz kusurlarının ilaç veya dereceli gözlükle tedavisi yapılacaktır. Projenin sonunda da göz taraması yapılan öğrencilerin göz kusurlarına yönelik akademik rapor hazırlanacak dedi.
     Taş, okul müdürlerinden okulda göz taraması yapılabilmesi için birer odanın tahsis edilmesini istedi.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Utlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz ile ilköğretim okulu müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamanda 15 bin öğrenci göz taramasından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER