Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kazayla kendini vurdu


ADIYAMAN (A.A) - Besni ilçesine bağlı Çakırhüyük beldesinde bir kişi kazayla kendini vurdu.
     Edinilen bilgiye göre, Alparslan Şahinin temizlediği av tüfeği kazaen ateş aldı. Ayağından yaralanan Şahin, Besni Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Şahin, buradaki ilk müdahalenin ardından Adıyaman Devlet Hastanesine sevk edildi.
    
     -BEV Sınavlarda başarılı olan öğrencileri ödüllendirecek-
    
     Besni Eğitim Vakfı (BEV) yöneticileri, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaçı makamında ziyaret ederek ilçede SBS, OKS, YGS, LYS gibi sınavlara giren öğrencilerden başarılı olanlara ödül verileceğini söyledi.
     Besni ilçe Milli eğitim Müdürü Turaç, vakıf yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, katılımcılara eğitim faaliyetleri ve faaliyetlere BEVin katılımı noktasında neler yapılabileceği konusunda önerilerde bulundu.
     Ziyarette, haziran ayında okulların yaptığı yıl sonu etkinliklerine BEVin dahil edilip başarılı öğrencileri ödüllendirmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
     BEV Başkanı Mehmet Karakuş, vakıf olarak ödüllendirme sürecini daha da genişleterek deneme sınavları ve kültürel başarı kazanan tüm okulların ve öğrencilerin vakıf bünyesinde ödüllendireceklerini kaydetti.
    
     -Besni Ar-Geden eğitime katkı-
    
     Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi proje uzmanları tarafından hazırlanan Besnide Eğitim Destekle Büyür (BEDEB) projesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde uygulamaya değer görüldü.
     Kaymakam Gürkan Demirkale, projenin kabul edilmesi dolayısıyla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Birimi Proje uzmanları Sedat Seçkin Bozkurt ve Yaşar Gülteni makamında kabul etti.
     Demirkale yaptığı açıklamada, BEDEB projesinin, Besni ilçe merkez, belde ve köylerinde bulunan tüm okul öncesi eğitim ortamlarını eksiksiz hale getirecek yaklaşık 500 bin TL bütçeli devasa bir proje olduğunu söyledi.
     Projeyle 80 okul öncesi dersliğin tüm materyal ve fiziki alt donanım eksiklerinin giderilmesi, Milli Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma hedefi doğrultusunda okul öncesi okullaşma oranının daha da arttırılmasının hedeflendiğini belirten Demirkale şunları kaydetti:
     Ekibimiz tarafından durum tespiti yapılan ana sınıflarımız hak ettiği konuma ulaştırılacaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansının 2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Besni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Uzmanları tarafından Besni Kaymakamlığına hazırlanan ve ilçemiz eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığım BEDEB projesinden dolayı başta ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Turaç olmak üzere, ekibini ve projede emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
    
     Muhabir: Emre Evren / Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER