Afganistanda 8 Türkün Taliban tarafından rehin

Afganistanda 8 Türkün Taliban tarafından rehin alınması -Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi: -"Ne zaman serbest kalacakları belli değil ancak emniyet ve ordumuz en kısa sürede serbest bırakılmaları konusunda çalışıyor" (Fo


EDİRNE (A.A) - Afganistan Meclis Başkanı Abdül Rauf İbrahimi, 8 Türkün Afganistanda zorunlu iniş yapan helikopterde rehin alınmasıyla ilgili, "Ne zaman serbest kalacakları belli değil ancak emniyet ve ordumuz en kısa sürede serbest bırakılmaları konusunda çalışıyor" dedi.
     Afganistan Meclis Başkanı İbrahimi, Edirne Valisi Hasan Durueri makamında ziyaret etti.
     İbrahimi, burada yaptığı konuşmada, 13 Martta Afganistanın Kunduz kentinde düzenlenen intihar saldırısında babası ve kardeşini kaybettiğini anımsatarak, aynı saldırıda yaralanan kardeşini ziyaret için Türkiyede bulunduğunu söyledi.
     Saldırı sonrası Türkiyenin gösterdiği yakın ilgiye minnettar olduklarını anlatan İbrahimi, iki ülkenin geçmişe dayalı iyi ilişkilerinin devam ettiğini belirtti.
     Bir gazetecinin, "Taliban tarafından rehin alınan Türkler ile ilgili son durum nedir-" sorusu üzerine İbrahimi, "Hizmet için Afganistana giden Türklerin kaçırılmasından biz de büyük üzüntü duyduk. Emniyet güçlerimiz bu konuda çalışıyor, inşallah bu meseleyi kısa sürede hallederiz. Ne zaman serbest kalacakları belli değil ancak emniyet ve ordumuz en kısa sürede serbest bırakılmaları konusunda çalışıyor" dedi.
     Ziyarette Vali Duruer, Abdül Rauf İbrahimiye, Selimiye Camisi işlemeli çini tabak hediye etti.
     Selimiye Camisini ziyaret eden İbrahimi, 2. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesini de gezdi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Afganistanda 8 Türkün Taliban tarafından rehin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER