Afyonkarahisarda Atık Pil Toplama Kampanyası

Afyonkarahisarda Atık Pil Toplama Kampanyası


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Atık pillerin geri kazanımı ve bertarafı amacıyla okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyasında en çok pil toplayan okullar, Katı Atık Bertaraf Tesisinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.
     İl genelindeki 19 okuldan 5 bin 800 öğrencinin destek verdiği kampanyaya, en çok desteği veren 6 okula çeşitli hediye verdi.
     Öğrencilerin, çöp ayrışım tesislerini, düzenli depolama alanlarını ve elektrik üretim tesisini yakından tanıması sağlandı.
     Çevre Hizmetler Birliği Çevre Yüksek Mühendisi Ercan Özcan tarafından öğrencilere, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve katı atıkların doğada yok olma süreleri hakkında bilgi verildi.
     Toplam 1300 kilo atık pilin toplandığı kampanyada, 1inci olan Çay Pazarağaç İlköğretim Okuluna bir adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. 2nci olan Susuz İlköğretim Okulu ve 3üncü olan Sultandağı Yakasenek İlköğretim Okuluna ise birer adet projeksiyon cihazı verildi.
     4üncü olan Hüseyin Türkmen İlköğretim Okulu, 5inci olan Sinanpaşa Garipçe İlköğretim Okulu ve 6ncı olan Asım Kocabıyık Anaokuluna ise çeşitli spor setleri hediye edildi.
     Törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, Yakesenek Belediye Başkanı Asım Altun, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Karadana ve lisanslı geri dönüşüm firması yetkilileriyle öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda Atık Pil Toplama Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER