Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -İl Sağlık Müdürü Yemenici: "Toplum huzurunun sağlanmasında annelerin büyük rolü var"


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, toplum huzurunun sağlanmasında annelerin "büyük rolü" olduğunu bildirdi.
     Yemenici, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, anne sevgisi ve ilgisi görmüş bir çocuğun toplumda daha tutarlı davranışlar sergileyeceğini belirtti.
     Anne kavramının sadece belirli bir bölgeye ya da belli insan topluluğuna has olmadığını, tüm insanlığa hatta bütün canlılara ait bir kavram olduğunu ifade eden Yemenici, şunları kaydetti:
     "Dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka anne sevgisini göreceksinizdir. Tıpkı bir anne kuşun yavrularını beslemek için onlara ağzında yiyecek taşıması gibi. Bir evlat olarak bizler de annelerimizden bu şefkati şüphesiz gördük ve görüyoruz. İşte bu yüzden annelerimizin yaptıklarının karşılığını ödememiz mümkün değildir. Elbette onlara sevgimizi bir güne sığdırmamalı, her gün ve her an onlara hürmetle yaklaşmalıyız. Sadece, eğer ihmal etmişsek böyle günler vesilesiyle belki biraz gönüllerini alabiliriz, belki biraz sevindirebiliriz. Fakat onların bizleri yetiştirirken çektikleri zahmetin karşılığını asla vermiş olmayız."
    
     -"Hemşireler Haftası"
    
     Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, çoğu hemşirenin ve ebenin kendi çocuğuna gösterdiği ilgiyi aynı şekilde hastalara da gösterdiğini bildirdi.
     Yemenici, 12-18 Mayıs "Hemşireler Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Hemşireliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Yemenici, mesajında şunları kaydetti:
     "Bu hafta hemşireler haftası olarak geçiyor ancak onlarla eşdeğer olan, aynı öneme sahip ebelerimizle yardımcı sağlık personelimizi de anıyor, takdir ediyoruz. Biliyoruz ki onlar olmadan sağlık hizmetlerimiz bu kadar kolay, hızlı ve sorunsuz yürütülemez. Belki bizim ilk hemşiremiz, yaralanan dizimize pansuman yapan annemiz olmuşsa da tarihte ilk Türk hemşiresi, Selçuklu döneminde yaşamış Gevher Nesibe olarak; dünyada ise Florence Nightingale, modern hemşireliğin kurucusu olarak bilinmektedir. Bu iki isim gibi insanlığa hizmet etmeyi, yaraları sarmayı bir görev sayan ve bugün isimleri unutulmuş fedakar hemşirelerimizi, ebelerimizi, diğer yardımcı sağlık çalışanlarımızı şükranla yad ediyoruz. Açtıkları bu hayır yarışını yine aynı fedakarlık ve görev bilinciyle yerine getirmeye çalışan ve bugün bizlere hizmet veren hemşirelerimiz başta olmak üzre bütün sağlık çalışanlarına da şahsım ve halkımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki varlar ve iyi ki bu onurlu mesleği seçme yürekliliği göstermişler."
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER