Ağaçta asılı kalan paraşütçüyü kurtarma operasyonu

Ağaçta asılı kalan paraşütçüyü kurtarma operasyonu -Babadağdan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra düşen ve ağaçta asılı kalan Ukraynalı turisti, AKUT ekipleri 6 saatlik çalışma sonucu kurtardı


MUĞLA (A.A) - Fethiyenin Ölüdeniz beldesindeki Babadağdan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra düşen Ukraynalı turist, AKUT Fethiye ekibince kurtarıldı.
     Ölüdenize tatil için gelen Ukraynalı turist Vadim Haritonav, bin 900 metrelik Babadağdan tekli atlayış yaptı. Atlayıştan kısa süre sonra paraşütü kapanan Haritonav, bin 400 metre yükseklikten düşerek önce kayalara çarptı, ardından bir ağaçta asılı kaldı.
     Haritonavun düştüğünü gören diğer paraşütçüler, jandarma ile 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Haritonavun düştüğü yere ulaşan jandarma ekipleri, ağaca asılı kalan paraşütçüyü yere indirdi.
     Sol kolu kırılan ve ayak bileği incinen Haritonavın bulunduğu yerden alınması için AKUT Fethiye ekibi çağrıldı. Sedyeye alınan Haritonav, sarp ve kayalık arazide 8 kişilik AKUT ekibinin yardımıyla 6 saatlik çalışmayla bölgede hazır bekletilen ambulansa getirildi. Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Haritonavın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ağaçta asılı kalan paraşütçüyü kurtarma operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER